Портативна газова плита стала для багатьох українців справжнім порятунком. Через регулярні відключення світла в будинках, обладнаних електроплитами, стало неможливо елементарно приготувати їжу або нагріти воду.
Перед тим, як купувати таку плиту, варто розібратися, яка вам підійде краще, а також ознайомитися з головними перевагами.

Портативна газова плита, скріншот з відео
Портативна газова плита, скріншот з відео

На що варто звернути увагу:

  • Система безпеки
На відміну від пальника, портативна плита може мати захист від неправильної установки балона, підвищеного тиску або витоку газу. Також потрібно вибирати модель, яка виділяє мінімальну кількість чадного газу. Це дуже важливо для використання плитки у закритому приміщенні.
  • Витрати палива
Інформація про витрату палива вказується у техпаспорті пристрою. Цей параметр вказує на час, коли закипить один літр води. Відповідно, що нижчий цей показник, то більша витрата газу.
  • Потужність
Тут все залежить від кількості людей, на яких потрібно готувати їжу. Так, один літр їжі витрачається 1 кВт. У середньому одна порція їжі для дорослої людини становить 0,5-0,7 кг. Таким чином, для двох осіб буде достатньо плити потужністю 1-1,5 кВт.
  • Ширина варильної поверхні
Що також вигідно відрізняє плити від звичайних пальників, так це те, що чим ширша поверхня, то більш габаритний посуд можна розташувати на плиті, тобто можна приготувати великий обсяг їжі за один раз.
  • Наявність п'єзопідпалу та регулювання
За допомогою п’єзоелементу можна запалити вогонь одним клацанням. Це дуже зручно, тому що сірників або запальнички може не опинитися під рукою. Ручку регулювання полум’я має більшість моделей плит, але в деяких вона відсутня.
  • Вага
Моделі відрізняються за своєю конструкцією та використовуваними матеріалами у виробництві. Туристичні плити можуть важити від 0,8 до 5 кг. Якщо пристрій потрібно часто переносити, краще обрати модель з невеликою вагою.

Відкритий газ. Фото: Скриншот YouTube
Відкритий газ. Фото: Скриншот YouTube

Ціни на портативні газові плити та балони для них:

Середні ціни через ажіотаж на прості моделі зараз зросли до 1700–3000 грн .

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще