В Україні дорожчає борошно внаслідок зміни цін на сировину для переробки та зростання собівартості. Через війну в країні та масованих ворожих атак борошномельні підприємства працювали не на повну потужність, що сприяло зменшенню обсягів виробництва продукту.

Про це свідчать дані "АПК-Інформ". Цього тижня більшість українських переробників підвищують ціни пропозиції на пшеничне борошно.

борошно, сито, фото Pxhere
борошно, сито, фото Pxhere

Незважаючи на складнощі з формуванням помольних партій сировини та загальні інфляційні процеси в країні, суттєве зростання вартості борошномельної продукції обмежувалося низькими темпами її збуту на тлі наявності у багатьох споживачів запасів для роботи в середньостроковій перспективі.

Ситуація ускладнювалася перманентними відключеннями електропостачання в країні, що призводило до перебоїв з випіканням хліба та хлібобулочних виробів, затримок з їх постачанням у мережі роздрібної торгівлі тощо.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Ціна на борошно. Фото: скриншот з відео
Ціна на борошно. Фото: скриншот з відео

"Однак посилення панічних настроїв серед населення сприяло збільшенню його закупівельної активності на тлі бажання сформувати запаси на випадок погіршення ситуації з логістикою, повторного та більш тривалого блекауту тощо через масовані обстріли російськими військовими у багатьох областях України", - прокоментувала ситуацію керівник відділу зернових та олійних ринків ІА "АПК-Інформ" Ганна Танська.

Станом на 1 грудня пропозиції борошна вищого ґатунку надходять в основному за цінами 10000-11800 грн/т EXW, що на 100-200 грн/т вище за показники кінця минулого тижня. Лише поодинокі продавці фіксували вищі ціни на продукт – у межах 12000-12200 грн/т EXW.

Нагадаємо, в Україні очікують зростання цін на пальне

Раніше ми писали про те, що Нова пошта запустила корисну під час війни послугу