В Україні планують запровадити нові штрафи до 51 тисячі гривень. Про це свідчить законопроєкт під номером 8218 , який у Верховній Раді готує група депутатів від фракції "Слуга народу".

Народні депутати планують запровадити нове покарання для українців, які несанкціоновано поширюватимуть інформацію про "прильоти" щодо об'єктів критичної інфраструктури.

Українці, скріншот з відео
Українці, скріншот з відео

Наприклад, публікація в соціальних мережах фото, відео або описи з точним зазначенням місця влучення ракети, до оголошення офіційної інформації від влади, вважатиметься правопорушенням. Порушникам світить чи штрафом у розмірі до 51 тисячі гривень, чи громадськими чи виправними роботами, які можуть тривати до 2 років.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Варто зазначити, що соціальні мережі - потужне джерело інформації для противника, тому деякі громадяни, можливо, навіть не розуміючи цього, інформують окупантів і допомагають їм коригувати вогонь, щоб наступного разу напевно вразити ціль. Штрафи можуть виступити стримуючим фактором, щоб бажання ділитися подібними кадрами зникло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться заплатити до 8500 гривень: українських водіїв попередили про нові правила на дорогах.

Також наш портал інформував, 600 тисяч гривень за "зараз проїдемо": українським водіям виписують новий штраф, догралися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українці закликали не вимикати світлофори, а депутати збираються карати пішоходів: як віялові відключення вплинули на наше життя.