З 1 січня 2023 року будуть діяти нові правила для отримання пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

Пільгові кошти пересилатиме Пенсійний фонд України, про це зазначають у пресслужбі Міністерства соціальної політики. З 1 січня нового року пільгові кошти будуть виплачуватися українцям виключно у грошовій формі.

Розмір субсидій. Фото: скрін youtube
Розмір субсидій. Фото: скрін youtube

Кому нараховуватиме грошові пільги ПФУ:

  • пенсіонерам, які одержують пенсію у банках або через відділення "Укрпошти", — на їхні пенсійні рахунки;
  • особам, які не одержують пенсію, — на поточні рахунки, відкриті в "Ощадбанку" за зверненням органів Пенсійного фонду України (ПФУ).

Цей процес пройде автоматично — без заяв отримувачів про відкриття банківського рахунку. Своєю чергою, органи Пенсійного фонду поінформують про це пільговиків у паперовій формі або через веб-портал електронних послуг ПФУ.

Також зазначають, що виплата пільг у готівковій формі здійснюватиметься після укладення договору одержувача з "Ощадбанком". Пільговики можуть вже зараз (за бажанням) вибрати підходящий варіант отримання грошей.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

До 1 грудня діятиме перехідний період, протягом якого органи соціального захисту населення нараховуватимуть субсидії та пільги. Після перехідного періоду усі функції перейдуть до органів ПФУ.

Упродовж цього часу для українців, які вже отримують субсидії, нічого не зміниться, оскільки повноваження та виплатні реєстри від однієї структури до іншої передаватимуть поетапно.

Відповідно, з 1 січня 2023 року Пенсійний фонд і призначатиме, і нараховуватиме, і виплачуватиме субсидії та пільги.

Нагадаємо, ми писали, що через скорочення виробництва відбувається стрімке зростання цін: молочна індустрія в Україні переживає складні часи

Як повідомляв "Знай.ua" як ажіотаж із генераторами вплине на вартість палива: чи буде дефіцит і в чому причина черг на АЗС.

Також "Знай.ua" інформував, що українець розповів, як ПриватБанк вирішив загнати його до боржників: "Махінації"