Масштабними атаками на енергосистему України, загарбницька росія намагається занурити українців у повну пітьму та деморалізувати.

Але їй це аж ніяк не вдається - люди навчилися не лише виживати у таких складних умовах, а й підтримувати силу духу і вигадувати різноманітні лайфхаки для покращення наявних умов. Зокрема, українці шукають альтернативні способи освітлення житла.

Один із таких варіантів – це використання автомобільного акумулятора, що дасть світло до 8 годин. Детальну інструкцію, як облаштувати таке освітлення опублікували "Факти ICTV".

Зарядка для смартфона з автоакумулятора, скріншот: YouTube
Зарядка для смартфона з автоакумулятора, скріншот: YouTube

Знадобляться:

  • автомобільний стартерний акумулятор (напруга на клемах має бути не менше 12 вольт);
  • звичайна лампочка на 220V;
  • подовжувач з однією вилкою та патроном (для лампочки);
  • інвертор - це перетворювач постійного струму на однофазний змінний або багатофазний. Він перетворює постійну напругу 12V на 220V. Середня ціна: 1000-1500 грн;
  • "крокодили" - це спеціальні затискачі, які одним кінцем (гніздом) приєднуються до інвертора, а затискачами кріпляться до клем акумулятора.

Інструкція:

  1. Підключіть "крокодили" до інвертора за допомогою спеціального гнізда. Якщо в комплекті до інвертору йшли затискачі, їх потрібно
  2. Підключені до інвертора "крокодили" потрібно під'єднати до клем акумулятора за допомогою затискачів.
  3. Підключіть подовжувач до інвертора. Спершу вставте вилку в інвертор, а потім вкрутіть лампочку в інший кінець подовжувача (де патрон). Якщо все зроблено правильно, лампочка увімкнеться.

Тарифи на світло, скріншот з відео
Тарифи на світло, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Для того, щоб освітити кімнату за допомогою автомобільної батареї та інвертора знадобляться "крокодили", інвертор, подовжувач із двома вилками, автомобільний акумулятор.

Спершу під'єднайте інвертор до акумулятора "крокодилами", а потім під'єднайте подовжувач до інвертора, а другу вилку включіть в мережу. На лічильнику потрібно залишити лише ту кімнату, яку хочете освітити.

Обов'язково запам'ятайте, що якщо на інверторі написано 12 - 220 V, то до нього можна підключати лише 12 V, якщо написано 24 V - 24 V.

вимкнення світла в Україні
вимкнення світла в Україні

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї