В Україні затвердили нові тарифи на електроенергію наступного, 2023 року. Їх підвищать.

Про це повідомляє видання "Хвиля", посилаючись на Нацкомісію, яка ухвалила відповідне рішення 18 листопада під час засідання.

Електроенергія, тарифи - фото Знай.ua
Електроенергія, тарифи - фото Знай.ua

2023 року на українців чекатиме підвищення тарифів на передачу та диспетчеризацію електроенергії. У порівнянні, тариф на передачу електроенергії підвищиться в 1,5 раза, а ось на диспетчеризацію набагато більше – у 4,5 раза.

Тарифи на електроенергію в 2023 році будуть виглядати таким чином:

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще
  • передача – до 522,46 грн/МВт-час. В 2022 году было 345,64 грн/МВт-ч;
  • диспетчеризація – 283,18 грн/МВт-год. 2022 року було 62,13 грн/МВт-годину;

Для компаній, що належать до категорії зеленої електрометалургії, тариф на передачу наступного року узгоджено у розмірі 286,29 грн/МВт-год. 2022 року такого тарифу не було.

Як зазначається, у розрахунках нових тарифів НКРЕК врахувала інфляцію та підвищення ціни електроенергії у зв'язку з технологічними витратами компанії. Це рішення має бути опубліковане на сайті регулятора, і після розгляду пропозицій та зауважень буде затверджено остаточне рішення.

запуск рынка электроэнергии
запуск рынка электроэнергии

Раніше ми писали про те, що популярні "новорічні" консерви змінилися в ціні: скільки коштує горошок та кукурудза.

Як повідомляв Знай.ua, українці перед морозами втрачають субсидії: хто і чому у лихоліття залишиться без допомоги

Також портал Знай.ua писав, чи зараховують стаж за період перебування на обліку в Центрі зайнятості — у ПФУ дали пояснення