Стало відомо про те, що у МОЗ звинуватили українців у тому, що вони додають співробітникам екстрених служб роботу, коли виходять у темний час доби.

Відповідна публікація з'явилася на сторінці Міністерства охорони здоров'я України у соціальній мережі Facebook .

Вже кілька тижнів з настанням темряви українські міста частково поглинула темрява, і зменшення рівня освітлення суттєво впливає на безпеку дорожнього руху. Також збільшується кількість аварій, результат яких фатальний.

За даними Патрульної поліції міста Київ, кількість пішоходів, які померли після ДТП, зросла на 25%, і це лише за кілька тижнів.

Світлофор, фото: sq.com.ua
Світлофор, фото: sq.com.ua

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Пам'ятайте, що на ДТП виїжджають не тільки поліцейські, а й медики центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, які щодня відчувають додаткове навантаження в умовах повномасштабного вторгнення. Кожен з вас може хоча б допомогти і не додавати лікарям «екстренки» та працівникам інших служб зайвої роботи" - йдеться у повідомленні.

Не зовсім зрозуміло, чому звинувачують у ДТП, що сталися і майбутніх, свідомо пішоходів, що і вкрай засмутило народ.

Далі в МОЗ дали кілька порад того, як можна убезпечити себе від трагедії, оскільки ситуація з перебоями електрики тепер із вами надовго.

В першу чергу варто віддавати перевагу яскравому одягу, і обов'язково не забувайте про світловідбиваючі елементи. Вішати їх можна на сумки, портфелі, одяг, і бажано вище за стегна.

На дорозі потрібно завжди бути акуратним, і завжди діяти за правилами. Дорогу переходити виключно у встановлених місцях, відмовитися від навушників та не відволікатися в телефон.

Також обов'язково навчіть цим правилам своїх дітей.

Нові штрафи для пішоходів. Фото: скриншот Youtube
Нові штрафи для пішоходів. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що батарейки, каністри та пальники: з чого складається набір "чорного дня", який має бути у кожному будинку

Раніше повідомлялося, що достроковий вихід на пенсію для українок: інструкція, як оформити виплати

Також, водіїв попередили про дорогі проблеми, не забувайте про передні колеса