На основні продукти харчування в Україні вже тривалий час спостерігається зростання цін, зокрема на овочі та фрукти.

Плодоовочевий ринок регулярно аналізують есперти зEastFruit. Відомо, що цього тижня на українському ринку значно подорожчала морква та тепличні огірки, а от банани трохи впали у ціні.

Продуктовий ринок, фото: Знай.ua
Продуктовий ринок, фото: Знай.ua

Наприклад, яблука різних сортів тримаються майже на рівні попередніх тижнів, тож у середньому від 0,22 доларів/кг до 0,36 доларів/кг. А ось банани стали дешевшими до 1,12-1,15 доларів/кг, але це все одно значно дорожче, якщо порівнювати з минулим роком.

Ціни на яблука, дані EastFruit
Ціни на яблука, дані EastFruit

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ціни на банани, дані EastFruit
Ціни на банани, дані EastFruit

Ціни на мандарини порівняно з вереснем зросли та досягли рівня 2 долари за кілограм. На тепличні огірки вартість зростає через похолодання та зменшення активності імпорту. В Україні їх відпускали за $1,90/кг, а середня ціна із Туреччини – $1,96/кг.

Ціни на мандрини, дані EastFruit
Ціни на мандрини, дані EastFruit

Ціни на огірки, дані EastFruit
Ціни на огірки, дані EastFruit

Оскільки в Україні цього тижня активно збирали врожай картоплі, ціни знизилися. Середня на українському ринку – 0,14 доларів/кг.

Ціни на картоплю, дані EastFruit
Ціни на картоплю, дані EastFruit

Ріпчаста цибуля продовжує дивувати своїми цінами, що в середньому становлять 0,66 доларів/кг, хоча в інших країнах дешевше - 0,41-0,43 долара/кг.

Ціни на цибулю, дані EastFruit
Ціни на цибулю, дані EastFruit

Раніше ми писали про те, що повістку може отримати кожен військовозобов'язаний: головний військком столиці

Як повідомляв Знай.ua, кисломолочний сир подешевшав, а сметана і молоко продовжують зростання: які ціни на полицях магазинів

Також портал Знай.ua писав, що українців попередили про подорожчання нової категорії товарів: дні у непроглядній темряві забезпечені