Українці вже помітили, що вартість гречки в магазинах почала знижуватися, проте справжній обвал цін ще попереду. Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук вважає, що наприкінці жовтня, на початку листопада крупа помітно втратить у ціні, передає landlord.

Ціни на гречку вже почали знижуватися, але цей процес загальмовує той момент, що через несприятливі погодні умови немає можливості відразу намолотити обсяг крупи, необхідний для внутрішнього ринку.

Гречка. Фото: скриншот Youtube
Гречка. Фото: скриншот Youtube

"І один із факторів, який сьогодні ще зупиняє падіння ціни, це те, що погодні умови не дають можливості зайти в поле та намолотити відповідну кількість, щоб забезпечити внутрішній ринок", - пояснив експерт.

Денис Марчук наголошує, що ситуація з гречкою цього сезону набагато краща, ніж минулого.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube
Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

"Але прогнози справді кращі - порівняно з минулим сезоном ми виростили 110-120 тисяч тонн, що фактично повністю забезпечує потреби наших громадян", - додав він.

Експерт прогнозує, що наприкінці жовтня, на початку листопада цінники на гречку опустяться до 50-60 гривень за кілограм. Водночас він радить не скуповувати масово крупи, щоб не спровокувати спекулятивні тенденції на внутрішньому ринку.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, які продукти слід викреслити зі списку покупок: ціни на ці товари зростуть найбільше.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, наш портал інформував, що фермери прогнозують зниження врожайності картоплі: чи загрожує українцям дефіцит і що буде з цінами.