В Україні спостерігається зростання цін на деякі овочі, серед яких тепличні огірки, томати, а тепер ще морква поповнила цей список. Усього за тиждень коренеплід подорожчав у середньому на 10%. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Відпускні ціни на моркву збільшуються вже другий тиждень поспіль. На даний момент овоч продається по 17-22 гривні за кілограм, що в середньому на 10% дорожче, ніж тижнем раніше.

Морква, скріншот: YouTube
Морква, скріншот: YouTube

Експерти виділяють кілька причин, які впливають на ціну. Так, по-перше, дощова погода в Україні не дозволяє виробникам продовжити збирання овочів, зокрема моркви. Цей фактор штовхає ціни нагору. Зазначається, що така ситуація є нетиповою для вересня, адже зазвичай у цей період пропозиція овочів на ринку досягає піку, а ціни тримаються на низькому рівні.

Ціни на овочі, скріншот з відео
Ціни на овочі, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Також на цінову політику вплинуло те, що в Україні суттєво скоротилося виробництво цьогорічного коренеплоду. Варто зазначити, що наразі морква в середньому в 3,2 раза дорожча, ніж за аналогічний період минулого року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що фермери прогнозують зниження врожайності картоплі: чи загрожує українцям дефіцит і що буде з цінами.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, новий дефіцит залишить українців без популярної ягоди: до подорожчання якогось продукту готуватися в наступні 1-2 роки.