Влада проведе для українців обіцяну індексацію пенсій, незважаючи на війну в Україні, і те, що бюджет на 2023 рік буде досить "скромним".

Про це повідомив заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко в ефірі телемарафону.

Пенсіонери, фото: objectiv.tv
Пенсіонери, фото: objectiv.tv

"З 1 березня ми прогнозуємо та плануємо провести відповідну індексацію пенсій з урахуванням зростання інфляційних процесів та середнього рівня заробітної плати. Відповідні витрати у проекті бюджету на 2023 рік закладаються", - розповів Музиченко.

Це означає, що чиновники врахують збільшення курсу долара щодо гривні та збільшать розмір пенсій. Коли і як саме це проведуть поки що невідомо, але виходячи з деяких чинників, чекати на суттєве підвищення не варто.

Курс долара, фото: 12kanal.com
Курс долара, фото: 12kanal.com

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Прожитковий мінімум зросте приблизно на 5,4%, при тому що негласна інфляція вже становить 30%. Саме через це надбавки до пенсії будуть мінімальними, якщо враховувати ціни на продукти.

Музиченко вважає, що ресурси бюджету не дозволяють керувати великими цифрами. Однак для незахищених та малозабезпечених верств населення будуть передбачені різноманітні програми підтримки та фінансова допомога.

Українці на вулиці, скріншот: Youtube
Українці на вулиці, скріншот: Youtube

Раніше ми писали про те, що українцям розповіли, як оформити субсидію без звернення до ЦНАПу: покрокова інструкція

Як повідомляв Знай.ua, непідйомні ціни та дефіцит: тепличні овочі стануть менш доступними для українців

Також портал Знай.ua писав, чи справді треба боятися зими цього року: українців порадували несподіваною новиною