Вже з жовтня в Україні очікується стрибок цін на низку продуктів, зокрема на курячі яйця. Згідно з прогнозом, цей продукт злетить у ціні майже вдвічі. Про це розповів голова Асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко в ефірі марафону на "Суспільному".

Експерт наголошує, що у серпні та вересні ціни на продукти були низькими, а ось починаючи з жовтня все почне дорожчати. Цінники зміняться, зокрема, на молочні продукти, яйця та овочі.

Супермаркет. Фото: скриншот з відео
Супермаркет. Фото: скриншот з відео

Очікується, що до кінця року яйця подорожчають до 50 гривень за один десяток. Також злетить у ціні борщовий набір, зокрема картопля – до 30 гривень за кіло.

Ціни на яйця, скріншот з відео
Ціни на яйця, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

"Якщо подивимося на вартість наприкінці року і на початку весни, коли будуть найбільші ціни і по "молочці", і по овочах, то якщо говорить про яйця, то до кінця року ми побачимо ціну за 50 гривень. На картоплю та овочі борщового набору, то найбільша ціна буде наприкінці зими – на початку весни, швидше за все, картопля приблизно по 30 гривень”, – заявив Олексій Дорошенко.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на свинину можуть пробити новий максимум, прогнози не втішають: тепер купувати на свята або знижки.

Також наш портал інформував, що українці, які залишилися без дому, продовжують отримувати платіжки за газ: у Мінітеграції пояснили, що робити в таких випадках.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, українка поскаржилася на якість послуг в "Укрпошті", незважаючи на стрімке зростання цін: "Бабки з брудним волоссям та обшарпаним манікюром".