В Україні громадяни отримують гарантовану пенсію, однак може трапити ся таке, що виплати зупинять, причиною може стати лише одна умова.

Якщо пенсіонер не використовує пенсійну картку понад шість місяців, виплати можуть припинити. Про це заявила перша заступниця міністерки соціальної політики України Дарина Марчак під час національного телемарафону.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Можуть бути питання, коли людина протягом тривалого періоду часу взагалі не користується своїм картковим рахунком. Якщо протягом тривалого періоду немає ніякого руху по картках, тоді Пенсійний фонд може припинити нарахування, але це найменше через шість місяців, – зазначила Марчак.

За словами посадовиці, для відновлення нарахування пенсійних виплат, потрібно звернутися до Пенсійного фонду для підтвердження особи.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube
Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube

Якщо людина після цього з'являється і підтверджує свою особу, то нарахування і виплата пенсії продовжується, – наголосила заступниця очільниці Мінсоцполітики.

Пенсіонери. Фото: YouTube
Пенсіонери. Фото: YouTube

Також існує декілька фактів, коли пенсіонер може перестати отримувати виплати. Це стосується пенсії на підставі документів, що містять недостовірні відомості, проживання довгий час за кордоном, інше.

Нагадаємо, ми писали, що українцям нагадали про вакцинацію: відтепер діють нові правила, заява МОЗ.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям розповіли, чи вплине повномасштабна війна на розмір їхніх пенсій у наступному році.

Також "Знай.ua" інформував, українцям роздають 6600 грн: хто може отримати гроші.