В Україні діє пенсійна програма, яка передбачає надбавку 9% жінкам, які вийшли на пенсію у 60 років у 2022 році, та раніше не отримували жодних пенсійних виплат.

Про це у розгорнутій статті на сайті "Дебет-Кредит". У публікації зазначають, що пенсії нараховуються відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Пенсіонери. Фото: скриншот youtube
Пенсіонери. Фото: скриншот youtube

Зокрема жінки, що вийдуть на пенсію за віком 60 років у 2022 році, отримають надбавку в 9%, якщо їм до цього не призначалася будь-яка інша пенсія.

Доплату отримають за таких умов:

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще
  1. дата народження жінки – з 1 січня 1962 року по 31 грудня 1962 року,
  2. пенсія за віком призначається відповідно до статті 26 Закону №1058 вперше (раніше жінка не отримувала будь-якої пенсії).

Жінки, які раніше отримували пенсію за інвалідністю, за вислугу років або у зв’язку із втратою годувальника права на встановлення підвищення не мають.

А ось жінкам, які вийшли на пенсію у минулому 2021 році (народилися з 1 січня по 31 грудня 2021 року) додатково встановлюється компенсація у розмірі 25% основного розміру пенсії за те, що вони пішли на пенсію на 5 років пізніше, ніж було передбачено чинним законодавством.

Жінки, які вийдуть на пенсію за віком цього року замість 25% отримають лише 9%.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні запровадять нові штрафи: за що доведеться викласти тисячі гривень.

Як повідомляв "Знай.ua" "Ощадбанк" залишив клієнтку без місячної зарплати через "помилку" у банкоматі.

Також "Знай.ua" інформував, що українці можуть безкоштовно чіпувати, вакцинувати та стерилізувати домашніх улюбленців: куди звертатися.