8 серпня православні віруючі відзначають велике свято, Успіння Пресвятої Богородиці. Усі радіють за її воскресіння на небеса до Ісуса Христа.

Цього дня прийнято молитися перед іконою Успіння Пресвятої Богородиці. У святої просять заступництва, здоров'я собі та всім близьким та Божого благословення.

Вважається, що Успіння Пресвятої Богородиці – це сімейне свято. Тому варто його провести в сімейному колі та обов'язково потрібно прочитати святу молитву.

Успіння Пресвятої Богородиці
Успіння Пресвятої Богородиці

Молитва Пресвятій Богородиці

О, Діво Маріє, матір наша, Отець Небесний зробив тебе Храмом і інструментом Святого Духа, щоб, прийнявши від тебе тіло, Передвічне Слово увійшло у світ і оселилося з нами.

Ти, О мати, завжди була для нас тією провідною зіркою, яка веде до дому батька. Як колись у Кані Галілейській ти говорила до наших праотців, так і нині ти звертаєшся до нас зі словами: Зробіть усе, що він вам скаже.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Божий Притулок грішників, будь Господньою допомогою нам, недосконалим і слабким, Своїм Небесним Покровом бережи нас від зла, яке нам постійно загрожує. Скорботною втіху, як мати, допоможи нам, коли в нас вичерпується надія та сили для доброго християнського життя. Разом з нами випроси у сина свого хворим зцілення та благодать здоров'я душі та тіла для всіх слабких та страждаючих.

Господньою милістю та мудрістю дітей навчи любові до Бога і людей, до Святої Церкви та до нашої дорогої Батьківщини. Випитай їм у Христа Спасителя любов батьків та вихователів. Зміцни наші сім'ї, щоб вони були сильними Богом.

Просимо, щоб молоді Господь дав належні сили та благословення бути вірною Богові, а також мудрість у пізнанні краси та гідності людської особистості, значення сімейного життя, велич материнства та батьківства.

Нехай за Твоїм святим покровительством Отець Небесний пробудить і, насамперед, серед нашої молоді численні покликання до священства і пастирського, чернечого та місіонерського, а також євангелізаційного та катехитичного, соціально-благодійного та іншого служіння та благословить її всіма необхідними для Духа.

А духовенству різних традицій і обрядів нехай він дарує мужність проголошувати Євангеліє Царства Божого і радість вірного служіння твоєму синові у Святій Його Церкві Христовій, яку нехай надасть відновленням її єдності та цілісності, яка була за першоапостольських часів.

У Вітчизні нашій просимо Тебе, щоб Господь подав жити всім нам у ній у дусі єднання, істинного миру та братньої любові та взаємодопомоги, дарував серце щире та відкрите назустріч потребам наших сусідів та співгромадян.

Сьогодні ми довіряємо себе твоєму Небесному заступництву, тому що споконвіку ніхто не чув, щоб хтось із тих, хто вдається до Тебе, хто просить у тебе Божої допомоги, був тобою, а отже - Господом, покинуть.

Віддаємо під Твій Божий Покров, Марію, нашу єпархію і всі громади на її території, щоб вони користувалися належною свободою віросповідання. Нехай храми наповнюються істинним служінням і прославленням Бога, а віруючі з натхненням і радістю приступають до слова Божого та святих обрядів.

Молитвами нашими до Господа в скорботах не зневажай, о, володарка наша, Заступниця наша, Пресвята Богородиця. Амінь.

Успіння Пресвятої Богородиці, церква, кадр з Всенічного бдіння напередодні свята
Успіння Пресвятої Богородиці, церква, кадр з Всенічного бдіння напередодні свята

Нагадаємо, що не можна просто ставити свічку у церкві : як правильно зустріти Успіння Пресвятої Богородиці 28 серпня, історія свята.

Раніше ми повідомляли про сильну молитву за Україну та воїнів ЗСУ: Господь почує та допоможе.