Українським водіям загрожують нові штрафи за популярне порушення – перевищення швидкості. Законопроєкт, який посилює адміністративну відповідальність за перевищення дозволеної швидкості руху, вже зареєстрований у Верховній Раді. Про це повідомляє АвтоЮрист Богдан Глядик на сторінці у facebook.

Так, повідомляється, що до тих штрафів за перевищення швидкості, які діють сьогодні, хочуть додати нові.

Водій. Фото: скрін youtube
Водій. Фото: скрін youtube

"До сьогоднішнього дня діючих штрафів (за перевищення дозволеної швидкості руху на понад 20 км/год - 340 грн., понад 50 км/год. - 1700 грн.), додаються:
- за перевищення швидкості більш ніж на 80 км/год. дозволеної – штраф 3400 грн.;
- за перевищення швидкості більш ніж на 110 км/год. від дозволеної – штраф 4250 грн", - йдеться у повідомленні.

Дорожній рух, скріншот з відео
Дорожній рух, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Крім того, якщо водій перевищить швидкість більш ніж на 50км/год і створить аварійну ситуацію на проїжджій частині, то йому доведеться викласти 5100 гривень штрафу або розпрощатися з посвідченням водія на 12 місяців.

Раніше портал Знай повідомляв, як не платити за "листи щастя", якщо ваше авто потрапило до чужих рук під час війни: порада від МВС.

Також наш портал інформував, скільки ще буде діяти паперове посвідчення водія і чи потрібно складати іспит для його заміни.

Крім того, ми писали, на водіїв чекає ще один "сюрприз" після підвищення цін на пальне: Рада проголосувала за нові штрафи, кого і за що покарають.