Підживлення корисними речовинами зможе прискорити дозрівання томатів, щоб поласувати ними якнайшвидше. Завдяки правильним добривам помідори зможуть швидше наливатися і червоніти.

Як розповідається на сайті "Земляк", правильне підживлення стане запорукою отримання хорошого врожаю.

Варіанти підживлення для швидшого дозрівання помідорів:

1. Використанні розчину золи. Для цього знадобляться 2 літрові банки деревної золи, які необхідно розвести 3 л окропу. Добре перемішати та залишити до повного охолодження, а потім додати ще води. У результаті загальний обсяг має становити 10 л. Тепер в розчин вилити 1 пляшечку йоду (30 мл) і всипати 1 пакетик борної кислоти (10 г). Настояти добриво протягом доби.

Вирощування помідорів, кадр з відео
Вирощування помідорів, кадр з відео

Як підживляти помідори: для кореневої підгодівлі 1 л приготовленого розчину розводять в 10 л води і поливають по 1 л під кожен кущ. Йод і бор підвищує цукристість плодів, сприяють швидкому дозріванню і поліпшенню смакових якостей.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Фахівці зазначають, що використання цього добрива збільшує врожайність та термін зберігання плодів, його також застосовують як профілактику від фітофторозу. Кущі томатів отримують додаткове харчування і захист від хвороб. Добриво вносять у вологий ґрунт, щоб уникнути опіків кореневої системи помідорів.

2. Підживлення помідорів за допомогою йоду. Приготуйте розчин з 40 крапель йоду і 10 л теплої води. Йод робить позитивний вплив на дозрівання. Для того, щоб плоди червоніли швидше, проводять позакореневе підживлення, обприскуючи листя, стебла, особливо прикореневу частину, а також плоди.

Вирощування помідорів, фото: pixabay.com
Вирощування помідорів, фото: pixabay.com

Нагадаємо, отримання пенсійного посвідчення в умовах війни: у ПФУ повідомили про нові правила

Як повідомляв "Знай.ua", пенсіонери отримають надбавку 20%: яким категоріям виплатять більше та як оформити

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл