Як відомо, з початку літа у НБУ заявили про невтішний прогноз прискорення інфляції, яка становить 21,5%. Це своєю чергою потягло зростання цін на харчові продукти. Крім того, низка фахівців вважають, що через труднощі з логістикою в умовах війни ціни будуть зберігатися високими

Скрін, відео YouTube хліб
Скрін, відео YouTube хліб

Як стало відомо за даними аналітичного видання "Мінфін"упродовж місяця в Україні подорожчав хліб.

Зокрема, станом на 4 серпня 2022 року 650-грамовий буханець пшеничного хліба коштує в середньому 30,1 грн. У липні 2022 року його ціна становила 27,50 грн. різниця становить - 2,6 грн. Як зазначають фахівці - це найвища ціна за останні 5 років.

За статистичними даними, хліб дорожчає, починаючи з весняного періоду. Зокрема спостерігається значне здешевлення хлібу у квітні, тоді буханець коштував 26,41 грн, а ціна 27,7 трималася упродовж травня.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

А в мережах супермаркетів вартість буханця пшеничного хліба становить від 29,49 до 30,70 грн. На думку фахівців, на вартість готової продукції впливає загальний рівень інфляційних процесів, які, на думку НБУ сягнуть 30% під кінець року.

Варто зазначити, що є і хороші новини, в Україні подешевшала гречка та деякі сезонні овочі. Зокрема помідор салатний та огірки.

Нагадаємо, на моркву, буряк, цибулю, помідори продавці представили нові ціни: скільки тепер коштує приготувати борщ або салат.

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні