На початку серпня на прилавках магазинів почала дешевшати гречка

Гречка, супермаркет, фото: Знай.uа
Гречка, супермаркет, фото: Знай.uа

Про це стало відомо з інформації аналітичного видання "Мінфін"

Як відомо, з початку літа у НБУ заявили про прискорення інфляції, яка становить 21,5%. Це своєю чергою потягло зростання цін на харчові продукти. Крім того, низка фахівців вважали, що через труднощі з логістикою в умовах війни ціни на овочі будуть зберігатися високими.

А вже починаючи з перших чисел останнього літнього місяця гречка впала в ціні на 3,07 грн. За даними видання середня ціна на гречану крупу у липні становила 91,7 грн, а на початку серпня цінники встановили на рівні 88,63.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

за даними видання у відділі бакалії таких відомих супермаркетів, як "" Метро", "Ашан", "Варус" ціна за кіло гречки встановлені на таких рівнях: 93,50: 78,40;94,00 відповідно.

За даними онлайн супермаркету "Сільпо" кілограм розфасованої крупи в пакеті коштує від 99 до 104 грн. А в інтернет мережі АТБ кіло гречки "Власний вибір" коштує 91,90.

Варто зазначити, що попри невтішні прогнози економістів та підвищення долару, ціни на овочі в україні стабілізувались, на деякі позиції починають знижуватися, зокрема ціни впали та стабілізувались на картоплю, моркву, буряк, а останнім часом значно подешевшала петрушка та кінза.

Нагадаємо, на моркву, буряк, цибулю, помідори продавці представили нові ціни: скільки тепер коштує приготувати борщ або салат.

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні