У Київській Раді під час війни, яка триває вже більше двох місяців, вирішили всерйоз зайнятися продовженням декомунізації і, ймовірно, початком дерусифікації столиці.

Справа в тому, що у зв'язку з повномасштабним військовим вторгненням російської федерації це питання стало невід'ємною частиною боротьби за тотальний розрив будь-яких взаємин з Росією.

захисні спорудження навколо пам'ятнику Засновникам Києва
захисні спорудження навколо пам'ятнику Засновникам Києва

Після перейменування деяких станцій метро, чого ще не сталося, активно міркуючи на тему того, якими іменуваннями їх можна було б замінити, народні депутати беруться за знищення деяких пам'ятників. Цього може не статися, проте до списку вже увійшли 60 з пам'ятників-уродженцю Києва Михайлу Булгакову, російському поету Олександру Пушкіну, генералу Ватутіну, а також героям кінофільмів Володимиру Шарапову і Глібу Жиглову, якого тоді зіграв Висоцький.

Депутати від "Слуги народу" і "Голосу" Ксенія Семенова і Аліна Михайлова заявили, що це одна з їхніх головних цілей - дерусифікація столиці.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Війна все змінила і прискорила втричі. Нарешті, є розуміння, що колоніальну спадщину треба знищити. Тому що це питання нашого звільнення. І це розуміння є не тільки у купки міських божевільних, а у держави, влади і суспільства в цілому", - заявляє Аліна Михайлова.

Аліна Михайлова, нардеп, скріншот: Facebook
Аліна Михайлова, нардеп, скріншот: Facebook

Нагадаємо, окупант у листуванні з другом визнав поразку Росії: "Тут хоч би вижити"

Як повідомляв "Знай.ua", українцям розповіли, якими будуть ціни на овочі вже в травні: до дефіциту чого варто бути готовими

Знай.ua писав, два снаряди могли поставити під загрозу безпеку світу: російські окупанти знову запустили ракети над атомними електростанціями