Кабінет Міністрів вирішив збільшити штрафи за порушення природоохоронного законодавства. Нові норми прописані у постанові «Про затвердження спеціальних такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд".

Про це повідомив на своїй сторінці депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

За його словами, тепер за формулою розрахунку, розмір шкоди довкіллю збільшується у 10 разів. Це допоможе охороняти території ПЗФ та зберегти їх біорізноманіття.

Зростуть штрафи за такі дії на території заповідників:

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще
  • незаконні рубки, пошкодження дерев та рослин;
  • зниження чи пошкодження газонів та квітників;
  • самовільна заготівля сіна або випасання худоби;
  • незаконне полювання та рибальство, пошкодження місць життя тварин;
  • незаконний збір або знищення лікарських рослин, горіхів, грибів, ягід;
  • проїзд транспорту, посадка літальних апаратів;
  • забруднення територій тощо.

Як зазначив Яловий, згідно з постановою Кабміну щороку штрафи будуть збільшуватися, враховуючи індекс споживчих цін (інфляцію) та коефіцієнт, яким визначається природоохоронна цінність територій та об’єктів.

"Звичайно, людей потрібно інформувати про необхідність захисту довкілля, запроваджувати просвітницькі заходи для дорослих і виховані програми для дітей. Але разом з тим збільшувати штрафи теж потрібно - це змусить людину задуматися, перш ніж шкодити природі", - прокоментував Костянтин Яловий.