У суперфіналі юнацького Гран-прі з шахів Ukrainian Chess Federation 12 - річний Ігор Самуненков з Києва, став головною зіркою - хлопчик здобув абсолютну перемогу. Відомо, що Ігор здолав рекордсмена зі США.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Ігор Самуненков, скріншот: YouTube
Ігор Самуненков, скріншот: YouTube

Український шахіст ігор Самуненков здобув сенсаційну перемогу в суперфіналі юнацького Гран-прі серед спортсменів віком до 12 років. Цей турнір став завершальним у циклі змагань з рапіду серед кадетів та юнаків цього сезону. Серед близько трьох тисяч учасників в суперфінал відібралися по шість кращих з кожної вікової категорії.

Фаворитом відкритих змагань в категорії U12 був 12-річний американець Абгіманью Мішра, в цьому році побив рекорд Сергія Карякіна, ставши наймолодшим гросмейстром в історії спорту.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Визначальним став ще перший день, коли 12 – річний українець обіграв Мішру в першому матчі – 1.5-0.5. Після партій з усіма суперниками обидва шахісти набрали по 6.5 бала, проте в підсумку гору взяв саме українець: завдяки результату в очній зустрічі.

Суперфінал юнацького Гран-прі U12:

Ігор Самуненков (Україна, 2369 – - 6,5,

Абгіманью Мішра (США, 2510) - 6,5,

Іван Землянський (Росія, 2169) - 3,5

Ігор Самуненков цього року переміг у дорослому чемпіонаті України з рапіду. У 2021 році хлопець отримав звання майстра fide. Самуненков вже готується до чемпіонату світу з рапіду і бліцу серед дорослих, де буде молодим учасником. Змагання пройдуть 25-31 грудня у Варшаві.

Раніше повідомляли, ти її точно бачив: та сама зірка "полунички" пообіцяла чемпіону світу з шахів цілу ніч "рокіровок".

Як повідомляв Знай.uа, легендарна шахістка вимагає 5 мільйонів доларів від Netflix через "Ферзевого гамбіту": "встигла з 60 чоловіками...".

Знай.uа писав, "Підгоріло" через мат пішаком: росіянин накинувся на 8-річного українця, після програшу в шахи.