Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці у Facebook після того, як з’явилася інформація про можливе підвищення вартості проїзду.

«Я розумію наскільки чутливим є питання вартості проїзду для киян.

І зазначу, що винесене воно поки тільки на обговорення. Це – проект. А не ухвалене рішення. Як менеджер, я говорю про складну економічну ситуацію, в якій опинилося місто - через енергетичну кризу та постійні борги центральної влади перед містом. Але як у мера Києва, у мене позиція наступна і чітка: питання перегляду тарифів на проїзд у комунальному транспорті до кінця опалювального сезону розглядатися не буде», - наголосив Кличко.

Він зазначив, що комунальні підприємства просять про перегляд тарифів через підвищення собівартості енергоносіїв.

«Комунальні підприємства «Київський метрополітен» та «Київпастранс» звернулися до КМДА з тим, що тарифи на перевезення в комунальному транспорті давно не відповідають їх собівартості. Ви знаєте, що відбулось значне зростання цін на енергоносії, що є головною складовою вартості тарифу», - пояснив мер Києва.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Він наголосив, що міська влада матиме змогу і надалі дотувати комунальний транспорт, якщо Уряд поверне компенсує витрати за різницю у тарифах на гарячу воду та опалення.

«Щоб не підвищувати тарифи на опалення і гарячу воду для киян, міська влада вже компенсувала зі столичного бюджету більше 2 млрд. гривень. Уряд обіцяв компенсувати ці витрати, але на сьогодні не виконує умов Меморандуму. І в цій ситуації Києву доводиться постійно дотувати також комунальний транспорт та утримувати ціни на проїзд у ньому в кілька разів нижче їх собівартості. Нагадаю, тільки цього року дотація на міський транспорт становить 4,5 млрд. грн. З міського бюджету. Тобто, ми поставлені перед вибором, або збільшувати цифри в платіжках за комуналку, або підвищувати плату за проїзд. Бо увесь бюджет столиці ми не можемо пустити тільки на дотації», - підсумував Кличко.

Нагадаємо, раніше Київрада за ініціативи Віталія кличка звернулась до уряду повернути місцевим громадам мільярдні борги за компенсацію вартості газу.