Загальна площа об’єкта приватизації – 110 668,29 м², повідомляється на сайті Фонду Держмайна.

До складу активу входять:

  • 37 одиниць нерухомого майна (зокрема корпуси заводу, склади, котельні, їдальню і базу відпочинку на Чернігівщині);
  • 3 земельні ділянки;
  • 7 об'єктів переданих у оренду.

Стартова ціна становить 66 741 200 грн.

Основним видом діяльності підприємства є виробництво комп'ютерів і периферійного устаткування, у тому числі експортної продукції: електродвигунів, генераторів і трансформаторів. Станом на 30 червня 2021 року працює 139 осіб.

Державне підприємство «Електронмаш» було створене на базі заводу електронних обчислювальних та керуючих машин (заводу ВУМ) ще у 1965 році. Колись Київський «Електронмаш», дійсно, був одним з найпотужніших підприємств з виробництва електронно-обчислювальних машин. Тут, зокрема, розробляли перші персональні комп’ютери. Сьогодні від пострадянського промислового гіганта залишилися напівпорожні стіни і занедбана територія на околиці Києва (у Святошинському районі міста). Приватизація здатна змінити ситуацію і є можливістю відновлення цієї території та розвитку економіки столиці.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Онлайн-аукціон відбудеться вже 12 листопада.

Заявки для участі в електронному аукціоні з умовами приймаються до 11 листопада.