Про це він розповів в інтерв’ю виданню Kyiv.Press.

На його думку, у столиці немає загальної візії та стратегії як великого сучасного міста, яке є транспортним, культурним та інтелектуальним центром Східної Європи.

«Київ вичерпав усі ресурси совкового міста. І тепер Київ приречений на загнивання в парадигмі пострадянського міста. Місто фактично вбиває себе», - заявив Сиротюк.

Він розповів, що згідно із легендою, саме зі столиці України розповсюджувалось православ’я та культура східнослов’янських територій, а пізніше Київ був навіть столицею православного світу, через що він отримав назву «новий Єрусалим». Втім, зазначає політик, після російської та радянської окупації це місто стало колоніальним і продовжує свій розвиток в цій парадигмі.

«Нині місто, як ракова пухлина, зжирає себе зсередини», - вважає Сиротюк.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Ще одною проблемою столиці політик назвав її хаотичний розвиток, оскільки у Києва немає певного плану і системи. При цьому, на його думку, Київ міг би стати ключовою східноєвропейською агломерацією та центром православної культури.

«У Києві вищий інтелектуальний потенціал, ніж у наших найближчих західних сусідів. У нас кілька аеропортів, висококваліфікована робоча сила. Це умови для того, щоб сюди зайшли інвестори», - каже Сиротюк.

Проте, за його словами, так не сталось, оскільки на місці старих промзон розпочалася житлова забудова, і майданчики, на які можна запросити інвесторів, зникли. Він вважає, що цю проблему може певним чином вирішити агломерація Великий Київ, проте задля цього майже нічого не робиться.

Як повідомляв Знай.ua, Габібуллаєва заявила, що хаотичні забудови – одна з гострих проблем Києва.

Також Знай.uа повідомляв, що Рейтерович розповів, яке майбутнє у нових політиків.