Про це розповів на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

За його словами для скорочення атмосферних викидів у Києві потрібно зосередитися саме на екологічному громадському транспорті Адже ринок приватних електромобілів в Україні поки що розвивається занадто повільно.

«За перше півріччя 2021 року продажі електромобілів у світі виросли на 160%. Зокрема у ЄС за цей період зареєстрували майже 360 тисяч нових електрокарів – на 129,6% більше ніж в аналогічний період у 2020-му. В Україні ж приріст електроавто за усі 9 місяців цього року склав 5 854 одиниці, що усього на 7,8% більше ніж за цей період минулого року. Станом на 1 вересня 2021 року по дорогах країни їздили понад 30 тисяч електромобілів», - розповів Костянтин Яловий.

Він нагадав, що нещодавно в Україні підписали закон про популяризацію електротранспорту. Згідно з ним від ПДВ тепер звільняються не лише легкові електричні автівки, але й електробуси, електровантажівки та електроспецтехніка. Можливо, це підштовхне владу великих міст (в тому числі Києва) до модернізації власного автопарку.

«Наприклад, давно потребує оновлення громадський транспорт столиці. КМДА, де на словах підтримують боротьбу зі змінами клімату та прагнення до кращої екології, продовжує закуповувати автобуси на дизельних двигунах замість того, аби розвивати громадський електротранспорт», - відзначив Яловий.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

За словами Костянтина Ялового, в Екологічній стратегії Києва до 2030 року, яку розробили науковці, екологи та звичайні кияни, окремий розділ присвячений чистій енергії. Стратегія пропонує оновлення рухомого складу громадського транспорту на більш енергоефективний, екологічно сприятливий і такий, що відповідає європейським стандартам. Також акцентує на потребі розвивати трамвайну мережу та метрополітен.

«Ідеальною з точки зору виконання Екостратегії буде ситуація, коли до 2030 року 100% перевезень здійснюватиме електричний громадський транспорт. Для цього потрібно закупити 400 одиниць трамваїв, тролейбусів та електробусів, об’єднати лівобережну та правобережну трамвайні мережі та продовжувати відкривати нові станції метро з перспективою створення нової лінії на Троєщину» - наголосив Костянтин Яловий.