Підписати відповідну петицію пропонує депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні кияни стали заручниками хаотичної ситуації з паркуванням автомобілів у столиці. Водіям стає все складніше знайти вільне місце для паркування, пішоходи вимушені маневрувати між авто, залишеними на тротуарах, велосипедисти не можуть безпечно пересуватися через забиті автомобілями узбіччя доріг. Водночас тарифи на паркування зростають, з мешканців будинків хочуть стягувати плату за паркування біля їхнього дому, а контроль за сплаченими коштами відсутній», - окреслив проблему Яловий.

За його словами, ще у 2015 році Київська міська рада схвалила Концепцію розвитку паркувального простору. Киянам обіцяли вирішити описані проблеми: побудувати підземні та наземні паркінги, збільшити кількість паркомісць, вдосконалити сервіс та взагалі навести лад у цій сфері. Проте протягом 6 років влада не виконала свої зобов’язання.

«Терпіти цей безлад далі неможливо. Тому 4 жовтня я зареєстрував на сайті Київради петицію, де вимагаю, щоб влада оновила концепцію паркувального простору і зробила конкретні кроки для її виконання», - наголошує політик.

На його думку, нова концепція :

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще
  • має враховувати позицію громадськості;
  • в реальності, а не на папері забезпечить нові паркомісця та вдосконалить сервіс;
  • визначатиме достатню кількість паркомісць обов’язковим принципом отримання дозволів на будівництво в столиці;
  • покращить екологічну ситуацію в Києві;
  • забезпечить право мешканців паркуватися поруч з власним будинком.

Як зазначив Костянтин Яловий, доки нова концепція не буде ухвалена, рішення Київради від 31 серпня 2021 року №2185/2226 про встановлення нових тарифів на паркування у Києві треба скасувати.

«Хочете, щоб паркуватися у столиці стало зручно та економно, а тротуари були вільні для пішоходів? Переходьте за посиланням і підпишіть петицію №10744 «ЗА - впорядкування паркувального простору столиці. ПРОТИ - запровадження плати за паркування на прибудинкових територіях» - закликав Костянтин Яловий.