Українці просять відновити зручну і просту систему оплати проїзду у міському транспорті. Тобто повернути оплату готівкою у трамваях, тролейбусах та автобусах.

Відповідну петицію створив киянин Федорець Назарій.

Так, українець зазначив, що починаючи з 15 липня цього року у трамваях, тролейбусах та автобусах КП "Київпастранс" припинено продаж абонементних талонів за готівковим розрахунком. Він зазначив через такі нововведення оплатити проїзд стало практично неможливо.

Київський швидкісний трамвай, скріншот: YouTube
Київський швидкісний трамвай, скріншот: YouTube

"КП "Київпастранс" радить пасажирам користуватися картками та мобільними додатками - але, картки можна придбати лише на станціях метрополітену, швидкісного трамвая, станціях та зупиночних пунктах міської електрички; а для користування мобільними додатками необхідно одночасне виконання великої кількості вимог: у пасажира повинен бути телефон з ОС Android або IOS; у пасажира повинна бути банківська картка з грошима; у пасажира повинен бути мобільний інтернет - бо WI-FI в міському транспорті досі немає", - розповів він.

У такому випадку, щоб сплатити за проїзд, пасажиру потрібно купити картку. А для того, щоб купити картку, пасажир повинен доїхати до місця її продажу. При цьому українець відзначив, що незручно, що оплатити проїзд не можна просто банківською карткою, а потрібно для цього спеціальна траспортна картка.

Автобус "Київпастранс", фото: Telegram
Автобус "Київпастранс", фото: Telegram

До того є українець назвав такі дії незаконними, адже відповідно до ст. 99 Конституції України, грошовою одиницею України є гривня, й тому всі підприємства під час здійснення розрахунків зі споживачами за готівку зобов'язані приймати у сплату за продукцію без обмежень банкноти і монети усіх номіналів, які випускає НБУ.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"Таким чином виникає законний і цілком легальний спосіб безоплатного проїзду міським транспортом - пасажир підходить до водія і дає йому гроші, водій їх не бере, пасажир йде та сідає. Коли підходять контролери, пасажир каже: я намагався заплатити, а в мене не прийняли гроші. Штрафувати його з юридичної точки зору немає за що - готівку приймати зобов'язані", - зазначив він.

Нагадаємо, що в Україні хочуть підвищити вартість проїзду у громадському транспорті: обговорюють тарифи до 25 грн. Скільки вартуватиме проїзд

Також Знай писав, оштрафували на 10 тисяч гривень і звільнили з роботи: маршрутника суворо покарали за скривдженого пенсіонера. Водій маршрутки, який вдарив пенсіонера дверима по голові, поніс покарання

Як повідомляв портал Знай, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні