Загальна потужність нових станцій – 250 кВт. В хабі одночасно зможуть підживити батарею 8 електромобілів. Відтепер це один із найбільших електромобільних хабів в Україні.

Дві зі встановлених станцій є швидкісними та дозволяють за 20-30 хвилин поповнити заряд батареї від 0 до 80% (приблизно 100-125 км пробігу електромобіля). До такого пристрою можуть під’єднатися дві автівки водночас: одна – за допомогою порту постійного струму 50 кВт, інша – через порт змінного струму 22 кВт. Також у хабі встановили 4 станції, що забезпечують прискорену зарядку потужністю до 22 кВт та обладнані роз'ємом Type 2. Всі встановлені зарядні станції вироблені міжнародною компанією ABB.

зарядні станції мережі YASNO E-mobility
зарядні станції мережі YASNO E-mobility

«YASNO робить свій внесок у декарбонізацію та електромобілізацію, розвиваючи зарядну інфраструктуру та створюючи безбар’єрне середовище для власників екологічного транспорту. Новий електромобільний хаб повністю відповідає європейським стандартам. Загалом у розвиток мережі YASNO E-mobility за 3 роки ми інвестували більше 35 млн грн. Наразі мережа налічує уже 29 швидкісних і 8 прискорених станцій у Києві, Дніпрі, Харкові та на ключових трасах у напрямках зі столиці до Одеси, Львова та Харкова. YASNO – єдиний постачальник електроенергії та газу в Україні, який пропонує широкий вибір продуктів і послуг для комфорту, енергоефективності та електромобільності», – розповів Олександр Онищенко, директор з розвитку YASNO.

«Ми розвиваємо інноваційний парк UNIT.City як простір для залучення та створення сучасних світових технологій. Багато наших резидентів використовують електричний транспорт, тому що це зручно, престижно та екологічно. Для зарядних станцій ми виділили окремі паркувальні місця, позначені зеленою розміткою відповідно до діючих правил дорожнього руху. Сподіваємося, що завдяки співпраці з такими брендами як YASNO та ABB наш електромобільний майданчик буде розширюватися», – підкреслив керуючий партнер UNIT.City Костянтин Євтушенко.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Власники електромобілів можуть також замовити в постачальника YASNO станції для домашнього та корпоративного користування, щоб поповнювати заряд дешевше та отримувати додатковий дохід. Обрати їх можна через сайт з поштовою доставкою або в енергоофісі. У Києві та Київській області доступна також послуга зі встановлення станції «під ключ».

Станом на вересень в Україні понад 30 тисяч електромобілів, лише за 8 місяців 2021-го було зареєстровано 5,5 тисяч автомобілів з електричним приводом. Столиця залишається лідером за кількістю електрокарів у країні: тут їх понад 6,5 тисяч.