Звільнення з роботи зазвичай проходить доволі важко, особливо, якщо ще доводиться "вибивати" розрахунок та вихідну допомогу. Так сталося з українкою Оленою.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці "Координаційного центру з надання правової допомоги".

Жінка розповіла, що у 2014 році влаштувалася працювати бухгалтером-економістом у Подільське управління капітального будівництва Міністерства оборони України. Вона була переконана, що працюючи на підприємстві, яке фінансується з державного бюджету, матиме переваги - офіційне працевлаштування та повний соціальний пакет.

Зарплата в Україні, кадр з відео
Зарплата в Україні, кадр з відео

У 2017 році на підприємстві почалися масові звільнення. Пані Олену, яка працювала тут лише 3 роки, не оминуло скорочення. Думки про безробіття відігнало те, що підприємство мало здійснити розрахунок при звільненні – трохи більше 10 тисяч гривень. Жінка написала заяву із проханням виплатити вихідну допомогу при звільненні, але гроші так і не надійшли.
Однак біда не прийшла одна до Олени. Згодом жінка потрапила до лікарні з інсультом. Вона не малі ні грошей, ні можливості найближчим часом повернутися на роботу. Вже у 2020 році жінка знову спробувала добитися правди: вона ще раз звернулася до підприємства із заявою про виплату заборгованих грошей.

"Тоді пані Олена вирішила з допомогою фахівців системи безоплатної правової допомогли захистити свої законні права й повернути заборогвані кошти. Вона звернулася до Вінницький місцевий центр з надання БВПД. Адвокат Олександр Івасик, який співпрацює з системою БПД, отримав доручення для захисту інтересів пані Олени в суді. І рівно через рік плідної роботи захисника, у липні 2021 року, клієнтка отримала довгоочікуване рішення суду", - сказано у повідомленні.

зарплата, скріншот з відео
зарплата, скріншот з відео

Таким чином подільське управління капітального будівництва міністерства оборони України має сплатити на користь пані Олени:
10 тисяч 580 гривень – вихідна допомога при звільненні;
230 тисяч 600 гривень – середній заробіток за весь період затримки розрахунку з 2017 року по 2021, оскільки роботодавець здійснив триваюче правопорушення;
5 тисяч 000 гривень – моральна шкода.

Нагадаємо, у МОЗ назвали умови, за яких школярів відправлять на дистанційне навчання. Віктор Ляшко назвав умову, за якої дітей не розпускатимуть по домівках

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", середня зарплата українців перевищила 500 доларів: у яких областях платять від 20 тис. грн. Середня зарплата в Україні зросла до рекордного максимуму