Стало відомо про те, що утримання одного ув'язненого, в місяць українцям обходиться приблизно в 10 тисяч гривень. Що про це відомо.

Про це розповіли в Міністерстві юстиції України. Сума в 10 тисяч гривень середня. Тобто, може бути як трохи менше, так і більше. При цьому, всього кілька років тому сума, яку витрачали на місяць на одного ув'язненого становила не більше 5-6 тисяч гривень.

В'язниця, фото: вільне джерело
В'язниця, фото: вільне джерело

Станом на червень поточного року, в установах виконання покарань і слідчих ізоляторах знаходиться практично 50 000 чоловік, і на них з державного бюджету витрачається 6,6 мільярдів гривень на рік. Сума неймовірно велика.

В'язниці, фото: кадр з відео
В'язниці, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

При цьому, мінімальна зарплата в Україні на сьогоднішній день становить 6 тисяч гривень, а прожитковий мінімум 2379.

Щорічно кількість ув'язнених стає менше, а ось сума витрат тільки більше. Це показує статистика за останні 20 років. З чим саме це пов'язано-невідомо.

Нагадаємо, раніше Денис Малюска розповів про те, що Київський слідчий ізолятор вийшов на новий рівень доходу. В місяць вони отримали 288 тисяч гривень, і все завдяки реалізації нового проекту, суть якого в платних камерах.

Їх вартість коливається від 1700 до 12 тисяч гривень. Залежить від умов, а також регіону.

Завдяки цим коштам вже було відремонтовано 18 безкоштовних камер на 240 осіб.

Нагадаємо, платні камери в СІЗО від 1699 до 12 тисяч гривень на місяць: як виглядають "спеціальні апартаменти".

Як повідомляв портал Знай.ua, Лук'янівське СІЗО перетворили на затишний хостел за рахунок арештантів.

Також портал Знай.ua писав, що у колонії під Харковом ув'язнені підсіли на голку.