Ближче до вечора суботи, 26 червня, до Київської області прийшла гроза з градом. В результаті негоди в селищі Лишня прорвало дамби. Затоплені ділянки будинків і автомобілі пішли під воду.

Про це у своїй новій публікації повідомляє Telegram-канал "Новини.LIVE", також публікуючи відео та фото.

Негода на Київщині, фото: Telegram
Негода на Київщині, фото: Telegram

Бишівська територіальна громада у своєму Facebook повідомила: "Сьогодні, в селі Лишня, в результаті урагану і великої кількості опадів прорвалися дамби, було розмито під'їзні шляхи і сильний вітер на своєму шляху ламав дерева".

Негода на Київщині, фото: Telegram
Негода на Київщині, фото: Telegram

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Сильна злива призвела до того, що в Макарівському та Васильківському районах прорвало три дамби - споруди не витримали такої кількості води.

Крім того, стався розрив газової магістралі. Зараз на місці працює аварійна служба, але коли відновлять газопостачання - невідомо. У селах і селищах вода підтопила земельні ділянки та основні дороги. Жителі повідомили також, що кілька автомобілів пішли під воду, частково відсутнє світло і мобільний зв'язок.

Також варто нагадати нашим читачам, що штормове попередження оголошено в північних, центральних і південних областях.

Також прогнозують град і шквали. У суботу будуть дощі в західних, північних і південних областях. У неділю в північних, центральних і південних областях місцями сильні зливи. Також вдень в окремих районах град і шквали 15-20 м/с.на вихідних (26-28 червня) майже по всій території очікуються дощі, місцями - з грозами.

Раніше повідомляли, у Львові копи оперативно доставили 2-річну дитину в лікарню: "Зводило судомою від температури".

Як повідомляв Знай.uа, Київ попередили про наближення небезпечної стихії: не купайтеся на пляжі і не ховайтеся під деревами.

Знай.uа писав, довгоочікуване похолодання: прогноз погоди 27 червня змінить аномальну спеку на рясні грози.