Місцеві мешканці разом з активістами Національного Корпусу зупинили забудову на даху історичної будівлі на Майдані Незалежності в Києві. Про це повідомила прес-служба Київського обласного осередку партії.

Як зазначають в Нацкорпусі, до осередку звернулися місцеві жителі, які розповіли, що забудовник намагається звести на даху будівлі ще один поверх, що загрожує безпеці громадян і самої споруди. Активісти піднялися на дах, зафіксували порушення та викликали поліцію. Будівельники не надали жодних дозвільних документів на ведення робіт.

Як раніше повідомляли ЗМІ, перша спроба розпочати скандальне будівництво на даху будинку по вулиці Софіївська,1 сталася ще у 2019 році. Надбудову помітили місцеві жителі, які викликали працівників міського благоустрою. Проте будівельники не пустили інспекторів на будівельний майданчик. Після виклику поліції та розголосу у ЗМІ було відкрите кримінальне провадження за самоуправство. Однак надбудова так і не була демонтована попри оголошення на сайті КМДА, а пошкоджений дах не був відновлений і відремонтований.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще