Знай.ua дослідило свіжі замовлення

У той час, як Кабмін вражає передвеликоднім замовленням прибирання бурульок з дахів своїх адмінбудівель за сотні тисяч гривень з держбюджету, Київська міська рада дивує багатомільйонними витратами на послуги з охорони. Деталі "золотих" закупівель столичної мерії на офіційному сайті майданчика електронної системи публічних закупівель ProZorro з'ясовували Знай.ua.

"Мінування" КМДА - фото Знай.ua
"Мінування" КМДА - фото Знай.ua

Сек'юриті-послуги заважили на 9,7 млн

7 травня Київрада уклала договір на суму у 529 тис грн. Саме стільки коштували замовлені міськрадою "Послуги з охорони".

Призначені вони для окремих візитів за участі VIP-персон – від президента Володимира Зеленського до послів з інших країн.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Переможцем же стала Військова частина 3030 Національної гвардії України.

Нацгвардія, фото з ngu.gov.ua
Нацгвардія, фото з ngu.gov.ua

Однак, ця сума здається мізерною, в порівнянні з космічною вартістю "Послуг з охорони на об'єкті замовника за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 36".

Цей "сек'юриті-пакет" коштував більше 9 млн 495 тис грн. А переможцем стало Управління поліції охорони в м. Києві.

До обов'язків охорони входить не тільки спостереження за потоком відвідувачів, а і контроль за в'їздом-виїздом речей, цілісністю вікон, дверей і замків.

"Мінування" КМДА - фото Знай.ua
"Мінування" КМДА - фото Знай.ua

Ми і надалі слідкуватимемо за закупівлями так званого Урядового кварталу. Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що Кабмін витратить 20 млн на туалетний папір, автопарк і тони бензину.