Громадські діячі виступають проти забудови, однак аргументи, наведені ними в петиції до міської влади, не виглядають досить переконливими і можуть бути розбиті при уважному прочитанні нового детального плану території (ДПТ).

Про це йдеться в матеріалі видання "Апостроф".

Журналісти зазначають, що комісія Київради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин підтримала проект рішення щодо ДПТ і тепер план має бути затверджений на сесії Київради. Згідно з ним, на цьому місці планують створити "місто в місті" - 19 житлових будинків на 26 поверхів (6307 квартир) на 25 га території, а ще гектар буде відданий під парк.

Як йдеться в матеріалі, територія, про яку йде мова, більше 10 років занедбана і формально належить агрокомбінату "Пуща-Водиця". На думку активістів, землі, надані у користування державному підприємству "Науково-дослідний виробничий агрокомбінат" Пуща-Водиця " не можуть передаватися у комунальну власність. Однак земля була передана розпорядженням КМДА від 21.04.1998 р №891, що визначено ст.117 Земельного Кодексу, а можливість виконувати функції розпорядника землями в межах міста підкріплена Указом президента № 449/2020 "про передачу земель сільськогосподарського призначення з державної в комунальну власність". Кабмін же встановив механізм повноцінної передачі з державної в комунальну власність земель територіальним громадам. Таким чином, передача ділянки здійснюється на законних підставах.

Як йдеться в петиції, новий ДПТ може збільшити навантаження на дороги і транспорт. Однак, згідно з планом забудова буде розміщена з північного боку Великої Кільцевої дороги, де передбачений новий автобусний маршрут, також планується направити частину пасажирів на додатковий маршрут уздовж Великої кільцевої, побудувати 2 переходи. З причини цього проблеми з транспортом виникнути не повинно.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Щодо зазначеної в петиції вирубки лісу через перенесення трубопроводу газу високого тиску - в ДПТ врахували цей момент і трубопровід планується розмістити вздовж існуючої дороги, тобто вирубка не знадобиться.

Згідно ДПТ у мікрорайоні передбачено будівництво трьох дитячих садків (420 місць) та школи (на 1 440 учнів), планується обладнати амбулаторії сімейних лікарів на перших поверхах будинків. Також буде зведений багаторівневий паркінг.

Громадські діячі також вказують, що ДПТ нібито не відповідає Генплану Києва. Однак Генплан був прийнятий в 2002 році, а в більш сучасній "комплексній програмі реалізації містобудівної політики на 2019-2020" від київської влади, забудова порожніх і покинутих територій передбачена, зазначено в матеріалі.