В Україні з'явиться медична авіація.

Відповідну ініціативу МОЗ Кабмін підтримав 17 березня, документ вже опубліковано на сайті уряду. Експериментальний проект стартує 1 квітня у Львівській області та 1 травня - у Київській. Діяти "пілот" буде до 31 грудня 2021 року.

Авіацію будуть задіяти, коли буде потрібно:

  1. надати екстрену медичну допомогу людині в невідкладному стані або в разі загрози здоров'ю, якщо перевезення повітряним транспортом скорочує час до моменту госпіталізації у відділення екстреної медичної допомоги або в спеціалізований медичний центр і може вплинути на лікування пацієнта.
  2. перевезти повітряним транспортом між закладами охорони здоров'я пацієнтів, які потребують обов'язкового медичного супроводу.
  3. якщо перевезення наземним транспортом утруднені і можуть призвести до погіршення стану здоров'я.
  4. перевезти повітряним транспортом пацієнтів з гірських або важкодоступних районів у зв'язку з погодними або іншими несприятливими умовами – у разі, коли перевезення наземним транспортом неможливе.
  5. надати екстрену медичну допомогу та перевезти повітряним транспортом пацієнтів, які потребують обов'язкового медичного супроводу.
  6. транспортувати донорський орган або реципієнта, що вимагає обов'язкового медичного супроводу.
  7. у разі надходження до центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Львівської або Київської області запиту від спеціалізованої державної установи"Український центр трансплант-координації".

Нагадаємо, раніше Харківський медик показав жахи переповнених лікарень: "діти на апаратах, кисню в обріз"

Як повідомляє портал Знай.ua, Коронавірус з новою силою атакує харків'ян, медики приголомшили правдою: "швидше вмирають"

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Також Знай.ua писав, що У Франківську померла медсестра, яка врятувала сотні життів: "ти була ангелом у білому халаті".