Вранці 30 березня київський осередок Нацкорпусу вийшов на протест під будівлю КП "Київавтодор".

Два десятки активістів скандували гасла, обклеїли будівлю наліпками та розгорнули банер і вимагали розірвання договору на проведення ремонтних робіт дороги у серці столиці. Активісти переконані, що "Київавтодор" співпрацює з ПП "Київшляхбуд" і так реалізує корупційні схеми.

Нещодавно "Київшляхбуд" виграв тендер на ремонт асфальтного покриття на площі Льва Толстого на суму 162 млн гривень. Завершити роботи планують до 2024 року. Це вже не перший тендер, який за останні 10 років "Київшляхбуд" виграє у столичних комунальників. Самі тендери вони виграють без видимої конкуренції.

Нацкорпус пікетував будівлю "Київавтодору"
Нацкорпус пікетував будівлю "Київавтодору"

Компанію "Київшляхбуд" пов'язують з мером Одеси та громадянином Росії Генадієм Трухановим. Зараз фірма оформлена на офшор c Британських Віргінських островів Sawyer & Branton Ltd, бенефіціарами якої є Юрій Шумахер - депутат Одеської міськради від партії «Довіряй справам» Геннадія Труханова, і Олександр Жуков - скандально відомий бізнесмен, який емігрував з РФ до Великобританії.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Ми вважаємо, що подібний схематоз у столиці неприпустимий. Нашими дорогами займається одеська та київська мафія, в той час, як на перші потреби не вистачає коштів. Найкращий приклад — це медицина в Києві. У нас не вистачає апаратів ШВЛ, нема місць для хворих і не вистачає зарплатні для медиків. А в цей час "Київавтодор" пиляє гроші платників податків на пару з "рускоміровцем" Трухановим. І ми вийшли на акцію протесту, щоб це зупинити", — заявив під час акції речник Національного Корпусу Данило Брусов.

Нацкорпус пікетував будівлю "Київавтодору"
Нацкорпус пікетував будівлю "Київавтодору"

Нагадаємо, раніше Нацкорпус у столиці влаштував кілька акцій протесту біля Київської міської державної адміністрації. Активісти вимагали звільнити корупціонерів у команді мера.