27 і 28 лютого в Древньому Києві Князівства Київська Русь ( «Парк Київська Русь») пройдуть проводи зими за давньослов'янськими традиціями з розмахом і нестримним веселощами. На гостей чекають середньовічні розваги, обряди, хороводи та майстер-класи, смачні страви з багаття, катання на конях... І все це у справжньому, живому середньовічному місті!

З давніх-давен в Україні влаштовували гучні проводи зими. З дохристиянських часів наші пращури знали: якщо набридла похмура зима і хочеться весняного сонечка, потрібно влаштувати гучні гуляння, щоб налякати зиму і змусити її піти, та й весна швидше прокинеться після зимового сну.

Парк Київська Русь
Парк Київська Русь

27 і 28 лютого мешканці Князівства запрошують на традиційні гуляння «Проводи зими», щоб разом згадати традиції наших пращурів, прогнати зиму, покликати весну і від душі повеселитися в атмосфері живого Середньовіччя. А давньослов'янські забави та обряди наповнять програму особливим колоритом.

Мешканці Князівства відчиніть для гостей ворота до справжнього середньовічного міста - Стародавнього Києва, де можна побачити монументальні дерев'яні оборонні споруди (довжиною близько 300 метрів), Михайлівські ворота (висотою 21 метр), садиби киян Х-ХII століть, князівські тереми та трибуни, сторожові вежі , а також відтворений діючий дерев'яний храм Києва Х-го століття. На відвідувачів чекають унікальні експозиції з облоговими знаряддями, відтвореною бойовою лодією Х століття та навіть середньовічна катівня.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

27 і 28 лютого на гостей чекає цікава розважальна програма, присвячена давньослов’янським традиціям і обрядам. Мешканці Древнього Києва запросять і дорослих, і дітей взяти участь у веселих і пізнавальних конкурсах, запальних слов'янських хороводах.

Продовжить програму знайомство з унікальною «живою» колекцією коней рідкісних стародавніх порід, що зібрані з найвіддаленіших куточків світу в Княжій стайні. Відвідувачам розкажуть багато цікавого про історію виведення та особливості порід. Гості будуть вражені граціозністю та виучкою цих прекрасних скакунів. На відкритих майстер-класах з дресирування і догляду за кіньми досвідчені конярі поділяться з відвідувачами секретом, як зробити так, щоб ці розумні та благородні тварини стали справжніми друзями для своїх господарів.

Парк Київська Русь
Парк Київська Русь

Усі бажаючі зможуть підійти до коней, погладити їх, сфотографуватися з ними, проїхати верхи або в екіпажі.

Незабутніх емоцій і драйву додасть відкритий майстер-клас, під час якого відважні воїни здивують відвідувачів віртуозним володінням середньовічною зброєю.

У Древньому Києві відроджуються традиційні українські стародавні кінні бойові мистецтва: джигітування і верхова стрільба з лука. Всі бажаючі можуть самі опанувати стародавнє бойове мистецтво верхової стрільби з лука, записавшись до школи кінних лучників «Князь Володимир». Стати її учнем дуже просто: потрібно звернутися до організаторів у Древньому Києві або зв'язатися за тел. (044) 461-99-37 та (050) 385-20-35. Уже з першого заняття ви почнете опановувати мистецтво управління конем і влучної стрільби з лука. Долучіться до бойових традицій наших пращурів!

У Древньому Києві кожен відчує себе повноправним мешканцем середньовічного міста. Тут можна пройтися середньовічними вуличками, затамувавши подих від шедеврів середньовічної архітектури, завітати до середньовічної крамниці та обрати на пам'ять оригінальний сувенір ручної роботи. В гостях у знахарки-волхвині можна дізнатися про таємниці минулого і майбутнього і скуштувати трав'яних напоїв за давніми рецептами.

Зігрітися і скуштувати смачних страв і напоїв, приготованих князівськими кухарями на відкритому вогні, можна в теплій затишній Княжій корчмі. Любителів екстриму потішать швидкісна гірка «Змій Горинич» і канатний спуск «Політайло».

Княжі кухарі пригостять гостей гарячими напоями та смачними стравами з багаття.

Хто захоче продовжити подорож в середньовіччі ще на день, може залишитися на нічліг в комфортабельних кімнатах, попередньо забронювавши місця.

Древній Київ відкривається о 10:00. Програма розпочнеться о 13:30.

* В програмі можливі зміни.

Ціна квитка: повний квиток для дорослого - 200 грн., для пенсіонерів і студентів - 150 грн., для дітей шкільного віку - 80 грн., для дошкільнят - безкоштовно.