20 і 21 лютого у Древньому Києві Князівства Київська Русь («Парк Київська Русь») пройде інтерактивна розважальна програма «Небесні коні». На гостей чекає знайомство з кіньми древніх порід, майстер-класи з догляду за кіньми, слов'янські ігри та хороводи, смачні страви з багаття ... І все це у справжньому середньовічному місті!

Зайшовши у ворота Князівства, відвідувачі здійснять подорож у часі на тисячу років назад і опиняться в столиці Київської Русі. Гості потраплять до історичного центру середньовічного Києва X століття у межах Дитинця Києва і Передмістя.

Тільки у Древньому Києві можна побачити такі шедеври середньовічної архітектури, як: монументальну оборонну споруду «Заборола» (довжиною близько 300 метрів), Михайлівські ворота (висотою 21 метр), князівські тереми та трибуни, сторожові вежі, садиби киян X-XIІ століть і багато іншого. Тут відтворений унікальний християнський храм Х століття - дерев'яна Василівська церква. На території Древнього Києва гості відвідають історичні експозиції облогової техніки, кораблебудування і навіть середньовічну катівню.

Парк Київська Русь
Парк Київська Русь

20 і 21 лютого мешканці Князівства радо зустрінуть дорогих гостей біля в'їзних воріт і ані на хвилину не дадуть нудьгувати. Адже вони приготували незвичайну розважальну програму, в якій головну роль відведено коням рідкісних стародавніх порід.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Досвідчені конярі розкажуть гостям про походження порід, їх особливості, про те, які видатні історичні особистості володіли представниками тієї чи іншої породи та повідають легенди про них. Досвідчені інструктори проведуть відкриті майстер-класи з дресирування і догляду за кіньми, де розкажуть про те, як доглядати цими тваринами так, щоб вони були не просто здоровими і слухняними, а й стали вірними друзями.

Кожен відвідувач зможе підійти до коней, погладити їх, влаштувати яскраву фотосесію і навіть проїхати на них верхи або в екіпажі.

У Древньому Києві відроджуються традиційні для України стародавні кінні бойові мистецтва: гарцювання (джигітовка) і верхова стрільба з лука. Всі бажаючі можуть опанувати стародавнє бойове мистецтво верхової стрільби з лука, записавшись до школи кінних лучників «Князь Володимир». Стати її учнем дуже просто: потрібно звернутися до організаторів у Древньому Києві або зв'язатися за тел. (044) 461-99-37 та (050) 385-20-35. Вже з першого заняття ви почнете опановувати мистецтво управління конем і влучної стрільби з лука. Долучіться до бойових традицій наших пращурів!

Також гостей запросять взяти участь у веселих давньослов'янських розвагах: рухливих іграх, танцювальних майстер-класах, флеш-мобах і хороводах.

У Древньому Києві кожен знайде заняття до душі. Прогулявшись старовинними вуличками, можна дізнатися багато нового та цікавого про життя наших пращурів. Тут можна побачити вуличні вказівники з написами старослов'янською, спробувати прочитати та зрозуміти їх. В гостях у знахарки-волхвині за чашкою ароматного трав'яного чаю можна доторкнутися до древніх таємних знань. У середньовічному тирі можна навчитися влучно метати сокири, а в середньовічній крамниці - обрати оригінальні сувеніри ручної роботи на пам'ять. Любителів екстриму порадують швидкісна гірка «Змій Горинич» і канатний спуск «Політайло».

Зігрітися та відновити сили можна в теплій Княжій корчмі. Тут можна скуштувати гарячих напоїв і страв, приготованих на відкритому вогні, як за середньовічними, так і за сучасними рецептами.

За бажання продовжити свою подорож до Середньовіччя ще на день, можна залишитися на ніч у комфортабельних кімнатах (за попереднього бронювання).

* У програмі можливі зміни.

Відвідування Древнього Києва відбувається з дотриманням вимог карантинного режиму.

Древній Київ розташований в 45 хвилинах їзди від Києва сучасного - в Київській області, Обухівському районі, с. Копачів.

Доїхати можна на власномуму автомобілі або громадським транспортом. Розклад маршруток можна дізнатися на сайті «Обухівтранс» або на сайті «Парк Київська Русь» у розділі «Контакти».

Краща дорога своїм автомобілем - через місто Обухів, що вказана на сайті Князівства в розділі «Контакти». GPS-навігатори часто вказують гіршу дорогу не через Обухів, їй слідувати не рекомендується у зв'язку з погодними умовами.

Ціна квитка: повний квиток для дорослого - 200 грн., для пенсіонерів і студентів - 150 грн., для дітей шкільного віку - 80 грн., для дошкільнят – безкоштовно.