Мужня українка пішла на війну, аби вберегти рідну землю від російських загарбників. Історію її боротьби розповіли на сайті АрміяInform.

Дивлячись не Ольгу Прищепу на псевдо «Кобра», важко уявити, що вона врятувала десятки побратимів на передовій, пройшла Дебальцеве, Чорнухине, Катеринівку. Жінка знешкодила сотні мін, на яких могли підірватися українські бійці та мирні мешканці.

Ольга − єдина жінка-сапер у своєму батальйоні, і вже шість років розміновує землі Донбасу від ворожих снарядів та мін.

До того, як вирушити на фронт добровольцем, Ольга не мала військового досвіду. Однак із київського бухгалтера їй вдалося стати начальником медичної служби в батальйоні імені Джохара Дудаєва.

Наразі Ольга має звання старшого сержанта ЗСУ і виконує обов’язки сапера.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Фото: АрміяInform.
Фото: АрміяInform.

«Сапер залишається живим доти, доки йому страшно − бо тоді він обережний», − каже Ольга.

Не раз вона рятувала поранених бійців просто під обстрілами, а якось довелося порвати на собі футболку, щоб зупинити кровотечу пораненому під Дебальцевим.

Майже самотужки вона навчилася знешкоджувати міни і перейшла в сапери.

Фото: АрміяInform.
Фото: АрміяInform.

Після десятків вдалих знешкоджень таки підірвалася на розтяжці – у 2017-му році. Після одужання повернулася до улюбленої справи.

«Щойно повернулася зі шпиталю на позицію − попросила дати в руки гранату. І − видихнула. Все добре. Страху не було. Тож можна далі працювати», − зізнається Ольга.

Фото: АрміяInform.
Фото: АрміяInform.

Вдома на маму чекають сини, які знають – мама захищає їх і всю країну.

Нагадаємо, що молодий медик покинув роботу в пологовому будинку і пройшов крізь пекло війни: "життя або смерть".

Як повідомляв портал Знай.uа, воїни ЗСУ миттєво виявили позиції окупантів та вогневі точки.

Також Знай.uа писав, що ВСУ відобразили майстерність протитанкових батальйонів.