ДТЕК спільно з Фондом Ріната Ахметова продовжує підтримувати українську медицину у боротьбі із пандемією коронавірусу, і передав в Київську міську клінічну лікарню №17 сучасні ліжка і мобільні монітори для пацієнтів.

Це стало частиною проєкту ДТЕК, коли компанія замість придбання корпоративних подарунків передала кошти на благодійні цілі.

«В цьому році ми спрямували подарунковий фонд на боротьбу із наслідками пандемії, в рамках програми співпраці з Фондом Ріната Ахметова. Я вірю, що наші партнери підтримують наше рішення, адже порятунок життів буде кращим подарунком для всіх нас», - сказав виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, і додав - «Ми щиро віримо, що в нашій країні зупинити коронавірус можливо тільки спільними зусиллями держави, бізнесу і суспільства. Кожен повинен робити свій внесок. На певний час підтримка медицини стала одним із ключових напрямів нашої діяльності у сфері соціальної відповідальності. Протягом року Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК активно допомагали в боротьбі з пандемією через закупівлю засобів діагностики, медичного обладнання та засобів захисту для медиків».

Фонд Ріната Ахметова і ДТЕК допомогли київській лікарні
Фонд Ріната Ахметова і ДТЕК допомогли київській лікарні

Завдяки цій ініціативі, у Київську міську клінічну лікарню №17 було передано чотири комплектів сучасних ліжок NITRO HB 3350 та мобільних моніторів для пацієнтів Beta12. Взагалі ДТЕК спільно з Фондом Ріната Ахметова були одними з перших, хто підключився до боротьби з коронавірусом. Ще в лютому 2020 року Рінат Ахметова виділив 300 мільйонів гривень на допомогу країні в боротьбі з COVID-19. У кризовій ситуації, першочерговими цілями ДТЕК були безпека і здоров'я співробітників, конкретна і швидка матеріальна допомога системі охорони здоров'я та безперебійне виробництво електроенергії.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Коли пандемія прийшла в Україну, допомога від ДТЕК почала надходити в регіони практично відразу ж. Ще в грудні 2019 ДТЕК підписав Меморандум про підтримку ініціатив громад Івано-Франківської, Львівської, Донецької, Луганської областей, і в подальшому разом із Фондом Ріната Ахметова поширив допомогу на всю Україну. Спочатку засоби індивідуального захисту для медиків, потім - експрес-тести, потім - складне, життєво важливе обладнання для державних лікарень. Перш за все - апарати ШВЛ, 92 з яких ДТЕК передав в регіональні лікарні Львівської, Івано-Франківської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської та Запорізької областей. Також було передане і інше медичне обладнання - ПЛР і кисневі концентратори, матраци та витратні матеріали.

«Пандемія коронавірусу стала серйозним викликом для державної медицини. Щоб допомогти опорним лікарням країни оперативно закрити медичнi потреби, Рінат Ахметов об'єднав ресурси Благодійного Фонду, ФК «Шахтар», ДТЕК та інших активів SCM. З лютого минулого року почалась реалізація проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні», в рамках якого вдалося закупити і передати лікарням у всіх регіонах понад 1000 одиниць медичного та лабораторного обладнання. Ключовим елементом допомоги стала закупка понад 205 апаратів штучної вентиляції легенів. Крім того, медики отримали 337 тисяч експрес-тестів, більше 200 тисяч засобів індивідуального захисту і витратних матеріалів. У 2021 році проект триває. Сьогодні Фонд Ріната Ахметова і ДТЕК передали сучасні монітори пацієнтів і комфортні ліжка столичній лікарні №17. У найближчих планах - облаштування кисневих постів в регіональних лікарнях,» - говорить Юлія Єршова, директорка з комунікацій Фонду Ріната Ахметова.