На Київській фабриці ялинкових іграшок стався скандал-завод виробляв ялинкові прикраси з символікою армії Російської Федерації.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про це розповів екскурсовод Сергій Савченко на своїй сторінці в Facebook.

Під час екскурсії на Клавдіївську фабрику в Київській області, туристи відвідали цех, на забороні входу в який наполягав сам екскурсовод, де побачили цілі коробки біло-червоних ялинкових іграшок. На новорічних прикрасах виднілася Радянська Червона зірка і напис:"армія РФ".

Коли відвідувачі почали знімати товар, від співробітниці цеху надійшло обурення: "хто вам дозволив тут фотографувати?". За словами Савченко, зйомку скандальних іграшок намагалися завершити силою.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Екскурсовод в пості розповів, що Клавдієвський завод є філією "найстарішої майстерні", яка знаходиться в Москві. Сайт Української філії заводу абсолютно ідентичний російському і має аналогічні товари.

Пост Сергія Савченко в Facebook / скріншот
Пост Сергія Савченко в Facebook / скріншот

У коментарях користувачі соцмережі поцікавилися, куди повинен був попрямувати товар, і хто є замовником. Деякі наважилися припустити, що виробництво даних іграшок є пропагандою, а деякі заявили, що прикраси призначалися для експорту.

В цей же час адміністрація Клавдіївського заводу не заперечує, що працює з російськими замовниками. Про це підприємство завило на своїй сторінці в Facebook.

"історично склалося так, що одним з ринків збуту продукції була Російська Федерація. У зв'язку з короткою сезонністю бізнесу і в боротьбі за ринок з китайськими виробниками за останні шість років фабрика не змогла повністю відмовитися від російського ринку. Частину річної продукції фабрика поставляла в Росію, замовлення розміщувалися через CRM-систему, що дозволяло максимально оптимізувати і прискорити виконання замовлень в умовах стислих термінів", – йдеться в повідомленні Павла Гукасова.

На фабриці заявили, що товар з символікою РФ вже був ліквідований, а в майбутньому буде проводиться етичний контроль замовлень. Керівник підприємства приніс свої вибачення за обурення громадськості.

Відповідь керівництва фабрики / скріншот
Відповідь керівництва фабрики / скріншот

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що український репер Потап відповів усім, хто розкритикував його за спільну пісню з російською співачкою Ольгою Бузовою.

Як повідомляв портал Знай.иа, після скандалу навколо співу угорського гімну на Закарпатті голова села Сюрте Арпад Пушкар заявив, що не бачить проблеми.

Також Знай.иа писав, що в АТБ помітили дивну "акцію": збирають собі на корпоратив до Нового року?