Везти подарунки дітям в інтернат вже стало новорічною традицією в Україні. Здавалося б, відмінна ініціатива, але вона не завжди до місця, вважає програмний директор «СОС Дитячі містечка Україна», голова правління «Української мережі за права дитини» Дар'я Касьянова.

Про це вона розповіла в інтерв'ю УНІАН.

Напередодні новорічних свят пожвавлюється прагнення небайдужих людей і організацій творити добрі справи. Так уже влаштовані люди-на підсвідомому рівні вони намагаються «задобрити» свою долю, щоб в наступному році удача була до них прихильніше. Однак іноді краще утриматися від обдаровування подарунками дітей, які утримуються в інтернатах.

За її словами, "непродумані матеріальні подарунки формують у дітей споживче ставлення до оточуючих". Є діти, які спеціально прагнуть повернутися в інтернат до свят, щоб отримати подарунок від спонсорів. У 90% вихованців таких установ є батьки, які просто не в змозі їх виховувати.

"Вже дорослі колишні випускники інтернатів розповідають, як багато років професійно випрошували дорогі подарунки у дорослих, а краще б їх навчили корисним для життя навичкам", - зазначає Касьянова.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вона зазначає, що у таких дітей відзначається розлад прихильності, і вони готові назвати родитем будь-якого, хто готовий їм щось подарувати.

"Якщо дуже хочеться передати подарунки, є "Нова пошта". Класна ідея - оплатити дітям лікування зубів, адже в інтернатах все з жахливими зубами ... курси для підлітків актуальні для будь-яких інтернатів. Зрештою, можна провести онлайн майстер-клас, організувати Онлайн зустріч з цікавою людиною", - рекомендує альтернативу Касьянова.

Раніше портал Знай.ua писав про те, що Митрополит Епіфаній терміново звернувся до українців, тисячі маленьких янголят залишилися в біді: "Чужих дітей не буває"

Також портал Знай.ua писав, що доля змилувалася над незрячою дівчинкою з великими блакитними очима: рідні кинули її ще в пологовому будинку.

Також портал Знай.ua писав, що самотня Українка усиновила трьох діток-сиріт і ледь втекла з рідного Донецька: "куля не вибирає"