Маленька Іринка Химич страждає на рідкісну хворобу – прогерію. Кожного року її організм старішає на 8-10 років, передає ТСН.

Дівчинка з генетичною недугою страждала від ще однієї проблеми – її молочні зуби не випали, а постійні вже почали рости. Через це у дитини ніби два ряди зубів замість одного.

Зробити таку операцію погодилася лише одна українська клініка – занадто великими були ризики. У дитини дуже маленька і тендітна щелепа, необережний рух міг би завершитися переломом. В результаті їй успішно видалили десяток молочних зубів.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Лікарі стверджують, що ситуація була вкрай складною, адже з таким взагалі майже жоден стоматолог у світі не стикався.

"Все те, що ми знаємо про стоматологію, про анатомію і будову людини тут не працює, тому це була фактично наука", — зазначають вони.

До речі, дівчинка має ще й талант художника, її картини виставляють і купують. Незабаром здійсниться і її мрія – відвідати Париж. Там у дівчинки запланована виставка.

Нагадаємо, 9-річній українці Ірі Химич кілька років тому поставили діагноз "прогерія". Під час цієї хвороби організм людини передчасно старіє.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Філіпінах померла 19-річна Ана Рошель Пондар з тілом 150-літньої жінка.

Також Знай.ua писав, вчені Кембриджського університету знайшли спосіб загальмувати передчасне старіння у хворих на прогерію.