Якщо всі лікарняні ліжка для пацієнтів з коронавірусом будуть заповнені, лікарі будуть змушені вибирати, кого залишити в лікарні і тим самим дати шанс на життя.

Про це у вівторок, 3 листопада, під час виступу у Верховній Раді заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Після заповненості 100% ліжок ми будемо змушені застосувати протокол медичного сортування з пріоритетом надання медичної допомоги хворим з великими шансами на виживання", — заявив Степанов.

Міністр додав, що це говоритиме про завалену систему медичної допомоги. Тому закликав українців в першу чергу дбати про власне життя — носити маски і не нехтувати соціальною дистанцією, відмовитися від відвідування масових заходів. А при перших симптомах, зазначає Степанов, варто залишитися вдома.

На сьогодні в Україні лікарняні ліжка для пацієнтів з коронавірусом заповнені майже на 70%.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В Києві, як і у всій Україні можливий масштабний локдаун - закриття більшості закладів і підприємств, зупинка громадського транспорту. Це можливо, якщо для пацієнтів з коронавірусом не залишиться вільних ліжок, тобто якщо за добу виявлятимуть по 20 000 нових випадків. Про це заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє МОЗ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, українські лікарні тріщать по швах через коронавірус: "Тіла лежать навіть у коридорах".

Як повідомляв Знай.uа, МОЗ запустило гарячу лінію по Covid-19: графік роботи і номер для зв'язку.

Знай.uа писав, міністр Степанов розповів, коли чекати на тотальний карантину: врятувати всіх вже не зможуть.