У Броварах (Київська область) на ринку "Господар" торгують отруйними грибами піддубниками (вони також відомі як свинушки).

Про це повідомляє "Трибуна Бровари".

Зазначимо, що до 1989 року в Радянському Союзі гриб було віднесено до умовно їстівних. Але з того часу його визнали отруйним.

Науковці з'ясували, що токсин у грибі може накопичуватися в організмі роками та десятиліттями, не проявляючи себе. Але згодом - "вилитися" в автоімунне чи інше захворювання та призвести до смерті.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Тим часом у лісі біля Запоріжжя виросли галюциногенні гриби. Про це розповіли у виданні "Індустріалка". Незвичайні гриби виявив біолог і мандрівник із Запоріжжя Валерій Кеменов у балці Корнійчиха на Хортиці. За словами біолога йому вдалося знайти гриб Строфарію синьо-зелену, яка належить до смійства Строфарієвих.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Закарпатті грибник знайшов велетня під капелюхом

Як повідомляв портал "Знай.uа", священик з Тернопільщини "намолив" гігантські гриби

Також, "Знай.uа" писав, що обережно, отруйні маскуються під їстівні