Князівство Київська Русь – це єдине місце в Україні, де проходять змагання з цього найдавнішого бойового мистецтва – верхової стрільби з лука, що має повне право вважатися традиційним українським. Унікальність цього виду спорту полягає в поєднанні спортивного азарту, яскравих історичних костюмів, грації коней і романтики давнини, що не залишить байдужим нікого.

24 і 25 жовтня з усієї України до Князівства з'їдуться спортсмени-віртуози світового рівня, щоб змагатися у влучності стрільби з традиційного (історичного) лука верхи на конях, на повному скаку. Це неймовірно складне завдання для учасників змагань, але в той же час, азартне і захоплююче видовище для глядачів!

Парк Київська Русь
Парк Київська Русь

Українці-русичі знайомі з верховою стрільбою з лука з більш ніж тисячолітньої давнини. Прекрасно володіли даним бойовим мистецтвом і активно розвивали його скіфи, сармати, народи, що населяли Київську Русь, козаки Запорізької Січі тощо. В світі верхова стрільба з лука надзвичайно популярна. Команди кінних лучників є в більше ніж 60 країнах світу.

Особливістю змагань з верхової стрільби з лука є відсутність поділу на чоловічі та жіночі категорії. Тут панує повна гендерна рівноправність. Цей вид спорту поєднує історичні традиції з найсучаснішими тенденціями, тому він надзвичайно популярний за кордоном.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Змагання кінних лучників пройдуть у декількох стилях, які використовувалися в Київській Русі й Азії у середні віки. На учасниках змагань будуть історичні вбрання та легкі обладунки. Обов'язкова вимога - використання історичної зброї: традиційних лука і стріл із натуральних матеріалів, виготовлених за стародавніми технологіями.

Парк Київська Русь
Парк Київська Русь

Конкуренція між учасниками буде жорсткою, адже переможці отримають можливість представляти нашу країну на міжнародних змаганнях.

Спортсмени та актори-каскадери виступатимуть у тандемі з кіньми рідкісних стародавніх порід, зібраних з усього світу в Княжій стайні. Гості можуть підійти до цих унікальних тварин, погладити їх, сфотографуватися та здійснити прогулянку верхи або в екіпажі.

У перервах між змаганнями на відвідувачів чекає цікава пізнавальна програма на історичну тематику з кінними виступами та традиційними давньослов’янськими забавами. Мешканці Древнього Києва запросять гостей взяти участь у цікавих конкурсах, іграх і танцювальних флеш-мобах.

Також гості Князівства побачать показові виступи акторів-каскадерів кінно-трюкового театру Древнього Києва з віртуозного володіння різними видами середньовічної зброї. Кульмінацією програми стане стрільба палаючими ядрами з величезного метального знаряддя требушету.

Гості Древнього Києва зможуть відвідати музеї та експозиції, пролетіти на канатному спуску над Лісовим озером, постріляти з лука в середньовічному тирі, викарбувати монету, перевдягнутися в костюми часів Київської Русі, зробити своїми руками сувенір на майстер-класах з народних ремесел або вибрати вже готовий на ярмарку майстрів або в крамниці, завітати до знахарки-волхвині та доторкнутися до древніх таємних знань.

Відпочити та насолодитись співом птахів можна біля мальовничого Лісового озера. Підкріпитися можна буде смачними стравами з вогню, приготованими княжими кухарями. Охочі продовжити відпочинок можуть залишитися на ніч (за умови попереднього бронювання).