Українцям розповіли, коли приблизно ми зможемо вийти з карантину. Терміни приголомшують.

Таким чином, повідомляється, що карантин в Україні вдарив сильно по економіці, і ось, експерти розповіли хто постраждає найбільше.

Починаючи з понеділка, 19 жовтня, вже вісім обласних центрів входять в «червону» зону, всі інші вже дуже близькі до цього, в тому числі і Київ.

Карантин, фото: youtube
Карантин, фото: youtube

"Вже є дані за II квартал і, швидше за все, за підсумками року ми отримаємо падіння ВВП на 6%. Але якби не було весняного локдауну, воно склало б 1,5%», - говорить директор Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. Два місяці повного закриття цілих сфер коштували Україні 4,5% ВВП.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На даний момент Кабінет міністрів продовжив карантинні обмеження до 31 грудня поточного року. Віктор Ляшко каже, що хочуть обійтися без локдауну, але, чи вдасться.

Поки що в України середній рівень падіння, поки що 6 відсотків ВВП, але до кінця року буде більше.

На думку Олександра Охріменка весняний локдаун був не потрібен, так як особливо ефекту не було, але був завданий удар по економіці. Ще три роки після закінчення карантину українцям доведеться дуже складно, особливо підприємцям.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, фейкові штрафи за ПДР щосили розсилають довірливим українцям: як не потрапити "на вудку" шахраїв.

Як повідомляв " Знай.ІА", подолати бідність до 2030 вже не вдасться — пандемія остаточно зруйнувала всі надії.

Також портал " Знай.ІА " писав, що в Україні скажений Шумахер встановив рекорд з перевищення швидкості: деякі літаки при зльоті так не розганяються.