Полігон №5, розташований в Підгірцях Київської області, є найбільшим звалищем у всій Україні. Найближчим часом його закриють на рекультивацію, вже почалася закупівля необхідного обладнання.

Про це під час брифінгу заявив мер Києва Віталій Кличко.

"За рік на нього звозять понад 450 тис.тонн відходів. Працює цей полігон - вже 34 роки. Уявіть - скільки там сміття! Ми впроваджуємо на полігоні новітні технології, щоб мінімізувати його негативний вплив на екологію. Нагадаю, кілька років тому ми встановили сучасну станцію очищення фільтрату, яка здатна сьогодні очищати 750 кубометрів фільтрату на добу. Це не допускає витоку фільтрату в навколишнє середовище. Я вже підписав розпорядження про початок робіт з рекультивації всього полігону - тобто підготовки до його закриття", - заявив Кличко.

Градоначальник додав, що процес закриття полігону займе чимало часу.

"Ми повинні зробити все можливе, щоб надійно законсервувати сміття і не допустити різного роду аварійних випадків. Паралельно місто працює над створенням альтернативи полігону. Київ вже розробив "План управління відходами", що передбачає будівництво переробних підприємств",- зазначив Кличко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще