Сьогодні, в середу, 23 вересня, Ранок для жителів багатоповерхівки в Софіївській Борщагівці, що під Києвом, почався з диму і вогню. Про це повідомили в ДСНС регіону, а також розповіли очевидці пожежі.

Відзначається, що полум'я охопило шестиповерховий житловий будинок і швидко перекинулося на дах будівлі. До теперішнього моменту пожежникам вдалося локалізувати загоряння.

За інформацією рятувальників, вогонь помітили мешканці будинку близько 5: 30 ранку. Горіла квартира на останньому, шостому поверсі. Звідти вогонь поширився на покрівлю будівлі.

На місці пожежі працюють 36 рятувальників та сім одиниць спецтехніки. Полум'я встигло знищити 300 квадратних метрів площі будинку.

"Місцеві жителі в шоці, тому що, за їхніми словами, пожежники довго їхали, а потім почали працювати без сирен (замість того, щоб всіх розбудити), на парковці повний безлад - тому комусь вдарили машину. Після 40 хвилин роботи пожежників полум'я вже дійшло до сусіднього під'їзду і потім вже загорілася сусідня квартира. Після години роботи пожежників догорає залишок даху лівого крила", - пишуть у спільноті "Київ Оперативний" у соціальній мережі Facebook.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Серйозна пожежа сталася у селі Софіївська Борщагівка, на Боголюбова, 5, близько 05:00 ранку. Полум'я дуже швидко розповсюдилось по всій площі квартири (більше ніж 150 квадратних метрів). Місцеві мешканці у шоці, бо за їх словами пожежники довго їхали, а потім почали працювати без сирен (замість того, щоб всіх розбудити), на парковці повний безлад - тому комусь вдарили машину. Після 40 хвилин роботи пожежників, полум'я вже дійшло до сусіднього під'їзду і потім вже загорілась сусідня квартира. Після години роботи пожежних догорає залишок даху лівого крила. Через відсутність будь-якої організації пожежні машини не можуть між собою роз’їхатися, а тим часом пожежа вже поширилась на праве крило (від осередка), захопивши вцілому 6 квартир і сходи. Сусіди в будинку виходять на роботу і дивуються цьому фаер-шоу, бо їх ніхто не розбудив. На місці тим часом, місцевим ДСНС-ким прислали підмогу з Києва. По потерпілим відомо, що швидка госпіталізувала обгорівшого хлопчину. Поки що на рівні чуток, але на місці кажуть, що причиною пожежі став еко-камін.

Geplaatst door Киев Оперативный op Dinsdag 22 september 2020

"Очевидці пишуть, що пожежні машини приїхали швидко, але довелося шукати пожежний гідрант (який був відсутній), і в підсумку воду тягнули рукавами через кілька будинків... пожежа поширилася миттєво через легкозаймисте утеплення даху (пінопласт)...», - відповідають в коментарях кияни.

Нагадавши, Знай повідомляв, що під Дніпром мати викинула новонародженого малюка помирати в посадці.

Також Знай писав, що звання "Мама року" отримала мешканка Хмельницького, яка виховує доньку з синдромом Дауна.

Нещодавно Знай передавав, що у Кропивницькому жінка залишила недоношену дитину у пологовому відділенні.